Τεράστια συγκίνηση: Μαζική η συμμετοχή σε αιμοδοσίες!

Τεράστια συγκίνηση: Μαζική η συμμετοχή σε αιμοδοσίες!

Συγκινητική είναι η αλληλεγγύη των πολιτών προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στην ανατολική Αττική.

Το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας προέβη σε ομαδική αιμοληψία στο κτήριο Αμφιθέατρο στο βόρειο τμήμα του νοσοκομείου.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και συμπληρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες 200 φιάλες, όσες δηλαδή μπορεί να αποθηκεύσει και να αξιοποιήσει το νοσοκομείο.

Αύριο Πέμπτη, από τις 8:30 το πρωί και μέχρι να καλυφθούν οι 200 φιάλες, το Ασκληπιείο Βούλας θα δέχεται εθελοντές αιμοδότες.

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση του κόσμου σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

* Ευχαριστούμε τον Γιώργο Κοντογιώργο για τη φωτογραφία


Μαζική συμμετοχή και στη Βουλή

Η μαζική και απρόσμενη προσέλευση δεκάδων εθελοντών οδήγησε σε δίωρη παράταση της αιμοδοσίας που έχει ξεκινήσει από το πρωί στο εντευκτήριο της Βουλής, με πρωτοβουλία του συλλόγου των υπαλλήλων της σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Η αιμοληψία αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί έως τις 14:00, αλλά τελικά θα ολοκληρωθεί στις 16:00 και γίνεται προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες όλων όσων έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

«Ζούμε στιγμές που διαμορφώνουν ένα συλλογικό επίπεδο στη συνείδηση του λαού μας. Στιγμές που δεν ξεχνιούνται και που εμποτίζουν τη σκέψη και τη στάση ζωής όλων μας, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται αυτές οι τραγικές καταστάσεις τις οποίες ζούμε και κυρίως να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος επισκέφθηκε, νωρίτερα, το εντευκτήριο.