Νέο πεδίο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ ανοίγει με την επίσκεψη που πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο Ισραήλ αντιπροσωπεία διακεκριμένων Ελλήνων γιατρών, εξειδικευμένων στο Τραύμα και στα Επείγοντα Περιστατικά, την οποία οργάνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ, τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν γνωστά ιατρικά συγκροτήματα στη Χάιφα και στην Ιερουσαλήμ, και πραγματοποίησαν συζητήσεις με κορυφαίους Ισραηλινούς εμπειρογνώμονες και γιατρούς σχετικά με την ετοιμότητα, τις τεχνολογίες, τις εγκαταστάσεις και τις μεθόδους αιχμής στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, στην ιατρική έρευνα, καθώς και στα συστήματα πληροφορικής στην υγειονομική περίθαλψη.

Οι Έλληνες ιατροί διέγνωσαν «μεγάλα πεδία συνεργασίας με το Ισραήλ» που αφορούν: Τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του τραύματος και της διαχείρισης κρίσεων, μαζικών καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων και την εκπόνηση προγράμματος ανταλλαγής γιατρών και γενικότερης συνεργασίας με επαγγελματίες του χώρου υγείας από την Ελλάδα, οι οποίοι ειδικεύονται στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής και του Τραύματος.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν: ο ομότιμος καθηγητής Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας και Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Γ. Μπαλτόπουλος, ο Δρ. Δ. Τσιφτσής, Γενικός Χειρουργός, υπεύθυνος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας, ο Δρ. Β. Καλδής, Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Επιμελητής Χειρουργικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομειο Tριπόλεως , ο Δρ. Στ. Παπαδάκης, Διευθυντής της Β΄Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝ «Κ.Α.Τ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας και ο Δρ. Ν. Γ. Τσαμόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Μονάδος Αντιμετώπισης Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, του Νοσοκομείου Mediterraneo, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις