Είναι φορές που ο πιο απλός και φαινομενικά ασήμαντος τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει από ανεπανόρθωτη ζημιά μέχρι και θάνατο. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση της Κέιτ Γουίντισον, μιας 24χρονης νοσοκόμας και μητέρας ενός παιδιού.

Η Γουίντισον είχε μια… ιδιαίτερα θερμή βραδιά με τον σύντροφό της, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης την έδεσε στο κρεβάτι. Η κοπέλα χτύπησε κάποια στιγμή τον αγκώνα της και όταν πια η πράξη ολοκληρώθηκε, παραπονέθηκε για έντονο πόνο.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν το προφανές, ένα απλό διάστρεμμα, με αποτέλεσμα να της συστήσουν να λάβει αναλγητικά και να επιστρέψει σπίτι της.

Η Γουίντισον ακολούθησε τη συμβουλή τους, εντούτοις την επομένη τους επισκέφτηκε ξανά έχοντας πλέον λυγίσει από τον πόνο και αδυνατώντας να κουνήσει τα δάχτυλά της.

Όπως αποδείχθηκε, έπασχε από μια σπάνια ασθένεια με την ονομασία νεκρωτική φαγίτιδα, η οποία τελικά της στέρησε και τη ζωή. Ουσιαστικά, υπέστη μόλυνση και η σάρκα της σταδιακά φαγώθηκε, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η θερμοκρασία του σώματός της και οι παλμοί της κυμαίνονταν σε ασυνήθιστα επίπεδα.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, θα έπρεπε όταν πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο να εξετάζεται ανά μισάωρο και να της γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα και να οδηγηθεί εγκαίρως στο χειρουργείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις