Μία σημαντική διάκριση στον χώρο της υγείας έλαβε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 10ου Open House του European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN).

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλειος Πλαγιανάκος, προτάθηκε και εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN), του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Υγεία, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Ιουνίου 2019 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Το 10ο Open House του EHFCN είχε κεντρικό θέμα «Στα παρασκήνια της καινοτόμου υγειονομικής εποπτείας» και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ολλανδικής Υπηρεσίας Υγείας (NZa). Το Δίκτυο είναι ο μοναδικός οργανισμός με αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και της απάτης στην υγεία.

Το EHFCN αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Βέλγιο, με αποστολή τη συνολική βελτίωση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας προς όφελος κάθε ασθενούς. Μέλη του είναι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς ασφάλισης και ανεξάρτητες αρχές καταπολέμησης της απάτης στην υγεία. Στο πλαίσιο του Δικτύου έχουν υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με οργανισμούς από όλο τον κόσμο και παγκόσμια δίκτυα.

«Είμαι ενθουσιασμένος και παράλληλα αισθάνομαι τιμή που καλούμαι, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, να στηρίξω ένα Δίκτυο με τόσο σημαντικό έργο. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στην υγεία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια καλύτερη υγεία για όλους τους πολίτες της ΕΕ, με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί» δήλωσε ο κ. Πλαγιανάκος.

Ο πρόεδρος τοου ΕΟΠΥΥ είναι καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος (2014-2018) και διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2014- 2018).

Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου «Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων». Επίσης, το διάστημα 2017-2018 ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN), της οποίας είχε διατελέσει μέλος τις διετίες 2011-2013 και 2013-2015.

Ο κ. Πλαγιανάκος έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο της διδακτορικής διατριβής του «Νέες μέθοδοι Εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων, Βελτιστοποίησης και Εφαρμογές». Παράλληλα, έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός συστημάτων και δικτύων και έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντηρήσει πληθώρα μεγάλων έργων που αφορούσαν κυρίως ασφαλή δίκτυα πολλαπλών πρωτοκόλλων, υψηλής απόδοσης και εγγυημένης ποιότητας υπηρεσιών.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν νέους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, Ομαδοποίηση, παράλληλους και κατανεμημένους υπολογισμούς, εφαρμογές στη Βιοϊατρική και τη Βιοπληροφορική, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις