Χρειαζόμαστε διακοπές. Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται διακοπές. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ξεκούραση μας κάνει πιο παραγωγικούς, λιγότερο ευάλωτους στο burnout, και μας προσφέρει μια πιο ευτυχισμένη εργασιακή ζωή. Πώς όμως θα χαλαρώσουμε στις διακοπές μας αποβάλλοντας το στρες;

6 βήματα για να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς στρες

1. Δεν χρειάζεται να ικανοποιούμε την οικογένειά μας

Μάθετε να λέτε «όχι» στην οικογένειά σας ορισμένες φορές, αλλιώς οι διακοπές σας θα είναι αρκετά στρεσογόνες για εσάς. Αντιληφθείτε ότι δεν πρόκειται να τους ικανοποιήσετε όλους.

2. Δεν χρειάζεται να είστε τελειομανείς

Μην προσπαθείτε να ελέγξετε καταστάσεις που δεν μπορείτε, επειδή στο τέλος απλά θα μείνετε με τον εκνευρισμό και την σύγχυση. Πάντα κάτι θα πηγαίνει στραβά, γιατί αυτό είναι ζωή. Οπότε απλά ζήστε τη στιγμή και αναλόγως προσαρμοστείτε.

3. Μην ενδώσετε στην υπερφαγία

Είναι τόσο εύκολο να υποκύψουμε σε γλυκά και ανθυγιεινές τροφές κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά προσπαθήστε να μην το παρακάνετε. Αυτό που συχνά θέλουμε είναι να ενδώσουμε σε πειρασμούς, αλλά τελικά δημιουργούμε περισσότερο στρες στο σώμα μας, κάτι που ύστερα δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το ψυχολογικό στρες.

4. Μην δίνετε μεγάλη αξία στα αντικείμενα

Το γεγονός ότι κάποιος κάνει διακοπές σε σκάφος ή σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο δεν εγγυάται ότι θα περάσει καλύτερα από κάποιον που θα κάνει camping στη φύση. Η πολυτέλεια δεν αποτελεί δείκτη ευτυχίας, ούτε και στις διακοπές.

5. Αφήστε τα σχέδια για τον χειμώνα

Ναι, με την οργάνωση μπορούμε να αποφύγουμε το στρες, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα. Οι διακοπές χρειάζονται τον αυθορμητισμό τους, γιατί κύριος στόχος μας είναι η ικανοποίηση και η απόλαυση.

6. Ενημερώστε ότι δεν εργάζεστε

Μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Θέλετε να αποσυνδεθείτε από ό,τι ορίζει την καθημερινότητά σας, οπότε αν δεν θέλετε κάποιος να διακόψει την χαλάρωσή σας, χρειάζεται να ενημερώσετε. Ετοιμάστε ένα αυτόματο μήνυμα για την απουσία σας ή απλά ενημερώστε προσωπικά πριν φύγετε από τη δουλειά.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις