Π. Κόκκαλης: Ο μοναδικός έλληνας ευρωβουλευτής στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα

Π. Κόκκαλης: Ο μοναδικός έλληνας ευρωβουλευτής στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τις πρώτες δράσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με το ζήτημα της κλιματικής κρίσης παραχώρησε την  Παρασκευή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου σήμερα Δευτέρα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα.

Ο ο κ. Κόκκαλης, την ώρα που εκατοντάδες μαθητές διαδήλωναν για το κλίμα στο σύνταγμα στο πλαίσιο των δράσεων του παγκόσμιου κινήματος Fridays For Future, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρώτες πρωτοβουλίες, στα σχέδια του επόμενου διαστήματος, αλλά και στην σπουδαιότητα της Συνόδου στην οποία θα μετάσχει ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όντας παράλληλα ο μόνος Έλληνας που θα εκπροσωπήσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Επιπλέον, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο ευρωβουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει μια σειρά από θέματα, όπως για τον αρνητικό θόρυβο γύρω από τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του προταθέντα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά για την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Εξάλλου σε ερώτηση του Star Kεντρικής Eλλάδας που αφορούσε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την 84η ΔΕΘ ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε κάποιες θετικές, αλλά και κάποιες εξ αυτών ως πολύ αρνητικές.

Πηγή: Star Kεντρικής Eλλάδας