Η ιστορία της Τίκιρι αποτελεί τρανό παράδειγμα του πόσο άθλια μπορεί να συμπεριφερθούν οι άνθρωποι στα ζώα αδιαφορώντας για τα βασικά δικαιώματά τους… Η Τίκιρι πέθανε κι όσοι πραγματικά θαυμάζουν και αγαπούν τους ελέφαντες μάλλον θα πρέπει να νιώθουν χαρούμενοι γι αυτή την κατάληξη.

Είχε την ατυχία να την επιλέξουν ως μία από τους 60 ελέφαντες που συμμετείχαν σε βουδιστικές παρελάσεις στη Σρι Λάνκα προς τέρψιν των τουριστών. Έζησε 70 χρόνια ως σκλάβος περπατώντας καθημερινά χιλιόμετρα και χιλιόμετρα ώστε οι επισκέπτες από διάφορες γωνιές της Γης να διασκεδάζουν.

Η αδυναμία της δε φαινόταν. Την είχαν κρύψει επιμελώς οι βασανιστές της με το πολύχρωμο κοστούμι που της φορούσαν. Ώσπου κάποια στιγμή διέρρευσαν φωτογραφίες της. Ένα σκελετωμένο ζώο, αδύναμο να κουνηθεί μετά το τέλος της καθημερινής παρέλασης. Κι όμως, ακόμα κι όταν ξεκουραζόταν πεσμένη στο πλάι, της έδεναν τα πόδια.

Οι εικόνες συγκλόνισαν τους υπερασπιστές δικαιωμάτων των ζώων κι έπειτα από μεγάλο αγώνα, η Τίκιρι είχε τουλάχιστον την τύχη να πεθάνει στα χέρια ανθρώπων που την αγαπούσαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις