Της Ρενάτας Γρυπάρη, Ενεργειακή εκπαιδεύτρια σκύλων ([email protected])


Σκοτώνοντας την ώρα μου στο Facebook, έπεσα πάνω σε ένα απίστευτα γλυκό βίντεο, με πρωταγωνιστή ένα μικρό σκαντζοχοιράκι, που κρατάει στα χεράκια του και τρώει ένα κομμάτι μπανάνα.

Κοιτάζοντας κανείς αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι, δεν μπορεί να μην νιώσει όλη αυτή την τρυφερότητα και την ομορφιά, που εκπέμπει ένα αθώο και ευάλλωτο ζωάκι.

Βλέποντας το βίντεο πολλές φορές, άρχισα να καταλαβαίνω αυτό που αντιλαμβάνονται τα παιδιά από τα ζώα και είναι το πιο πολύτιμο μάθημα στη ζωή ενός ανθρώπου: "Η ομορφιά βρίσκεται στα απλά πράγματα!".

Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν απλώς χαϊδεύουν ένα ζωάκι, κάτι που τους μεταδίδει θετική ενέργεια.

Τα παιδιά χαμογελούν όταν αντικρίζουν ένα ζωάκι, γιατί αυτόματα αντιλαμβάνονται την ομορφιά της ύπαρξης ενός άλλου πλάσματος.

Τα παιδιά παίζουν με ένα ζωάκι, με τρόπο που δεν θα παίξουν με έναν ενήλικα, γιατί τα ζώα παραμένουν "παιδιά στην ψυχή" και συνεννοούνται απόλυτα μαζί τους.

Τα παιδιά θα νιώσουν την ανάγκη να φροντίσουν ένα ζωάκι, γιατί αντιλαμβάνονται την ευθύνη που φέρουν ως άνθρωποι απέναντι σε ένα πλάσμα, που έχει την ανάγκη τους.

Τα παιδιά δεν θα σκεφτούν ποτέ (από μόνα τους) να σκοτώσουν ένα ζωάκι, διότι γνωρίζουν βαθιά μέσα τους ότι είναι ανήθικο και κατά βάση αφύσικο.

Ναι, τα παιδιά γνωρίζουν όλα αυτά, που εμείς οι ενήλικες έχουμε ξεχάσει γιατί προτιμήσαμε να εμπιστευτούμε τους φόβους μας, τα κλισέ, την ημιμάθεια, την αμάθεια και την οχλοκρατική -και ατεκμηρίωτη φυσικά- αντίληψη ότι τα ζώα πρέπει να μένουν μακριά από τους ανθρώπους.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, αυτό το μικροσκοπικό και ευάλλωτο ζωάκι, που τρώει με συγκινητική αφέλεια, να μας ξανακάνει… παιδιά!

Δείτε το βίντεο

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις