Ο σακχαρώδης διαβήτης τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού με ταχύτατους ρυθμούς εξάπλωσης. Τις εμπειρίες τους, στην αντιμετώπιση του διαβήτη, θα μοιραστούν τρεις ομιλητές σε διαδραστική ημερίδα με θέμα "Νικώντας τον Σακχαρώδη Διαβήτη" η οποία αφορά στην αποτελεσματική διαχείριση της νόσου στην καθημερινότητα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στις 10.30 στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, το οποίο θα διεξαχθεί 13 – 17 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες :

* Ο διαβήτης μου. Από την παιδική ηλικία έως την ωριμότητα (Μ. Φωτιάδης / ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου)

* Με στόχο τη μητρότητα (Δ. Γεωργαρά / ηλεκτρολόγος μηχανικός)

* Ο διαβήτης τύπου 1 και ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος (ΑΚΘ) – μια προσωπική ιστορία.(Α. Μπάρεζελ – Μπόφινγκερ / οικονομολόγος)

Στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη θα παρουσιαστούν νεότερα δεδομένα για τις επιπλοκές και τη θεραπευτική διαχείριση του διαβήτη, καινοτόμες τεχνολογίες και επίκαιρα θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα τα μεγάλα διεθνή διαβητολογικά συνέδρια. Το Συνέδριο συμπεριλαμβάνει ελεύθερες ανακοινώσεις, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, κλινικά φροντιστήρια και δορυφορικές εκδηλώσεις. Θα συμμετέχουν πολλοί διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του Διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση διοργανώνει τη δράσης "Άθληση για τον Διαβήτη" στις 17 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00 στη νέα παραλία με σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης το Makedonia Palace. Τη δράση "Άθληση για τον Διαβήτη" στηρίζουν φορείς της πόλης, ποδηλατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, εθελοντικοί οργανισμοί, χορηγοί, χορηγοί επικοινωνίας καθώς και πολλοί εθελοντές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις