Της Ρενάτας Γρυπάρη, Ενεργειακή εκπαιδεύτρια σκύλων


Η αναπηρία -είτε στους ανθρώπους είτε στα ζώα- δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από σχεδόν καμία κοινωνία, καθώς ο κόσμος συνηθίζει να την αντιμετωπίζει με λύπηση, οίκτο και σε πολλές περιπτώσεις με ακραίες αντιδράσεις, όπως η ευθανασία (κυρίως στα ζώα).

Η αναπηρία όμως δεν (πρέπει να) είναι καταδίκη.

Μπορεί να προσβάλλει μεν την αισθητική κάποιων ή να θεωρούν ότι ένα ανάπηρο ζωάκι "πρέπει να κοιμηθεί για να μην ταλαιπωρείται", ωστόσο τέτοιες απόψεις είναι απλώς ρατσιστικές και η απόφαση για ευθανασία, έγκλημα.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι ένα ανάπηρο πλάσμα -που δεν πονάει και έχει όρεξη για ζωή- έχει κάθε δικαίωμα να ζει και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε.

Γιατί η ζωή είναι πολύτιμη για όλους, όσο διαφορετικοί κι αν είναι!

Τα παραδείγμα της Λίλης και του Dan δείχνουν περίτρανα ότι τα ανάπηρα ζωάκια δεν χάνουν ούτε την όρεξη για ζωή και για παιχνίδι ούτε την αυτοεκτιμήσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ούσκο: Η μοναδική αρκούδα στον κόσμο με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν ζει πια

Ανάπηρη σκυλίτσα χορεύει με τον κηδεμόνα της!

Η Λίλη, η ανάπηρη σκυλίτσα τουκατασκευαστή αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα Βασίλη Τζιγκούρα, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανακούφιση και εξυπηρέτηση των ανάπηρων ζώων, αποδεικνύει περίτρανα ότι η χαρά της ζωής… δεν κάνει διακρίσεις!

Η Λίλη υιοθετήθηκε από τον Βασίλη τον Μάρτιο του 2016, λίγο πριν την ευθανασία της.

Βρισκόταν στο κυνοκομείο Λαμίας, όπου είχε λάβει την απαραίτητη φροντίδα μετά το τροχαίο που την άφησε ανάπηρη. Επειδή, όμως, δεν μπορούσε να ζήσει ξανά στο δρόμο και ήταν δύσκολη η παραμονή της στο κυνοκομείο, η θανατηφόρα ένεση ήταν μονόδρομος…
Κάποιοι άνθρωποι, ωστόσο, την είδαν και πρότειναν στο Βασίλη να την υιοθετήσει, ο οποίος και το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Τις πρώτες μέρες, η Λίλη παρουσίαζε σημάδια κατάθλιψης: δεν μπορούσε να σηκωθεί καθόλου και κοιτούσε θλιμμένη το κενό. Σιγά-σιγά όμως και με τη βοήθεια του άλλου ανάπηρου σκύλου του Βασίλη, τον Μάκη, άρχισε να νιώθει καλύτερα, μέχρι που έφτασε να… χορεύει!

Σε όσους, λοιπόν, έχουν ένα ζωάκι που έμεινε ανάπηρο, λέμε: μην το καταδικάσετε προτού του δώσετε μια ευκαιρία να ζήσει! Θα σας εκπλήξει με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Dan: Μια εκπληκτική ιστορία

Ο Dan γεννήθηκε χωρίς τα δύο πίσω ποδαράκια του και χωρίς ουρά. Από 8 εβδομάδων κουταβάκι έμαθε να περπατά μόνο με τα δύο μπροστινά πόδια.

Παρά την αναπηρία του, όμως, είναι γεμάτος ζωντάνια: τρέχει, παίζει και κολυμπάει μαζί με άλλους τετράποδους φίλους του!

Ο Dan μας διδάσκει ότι η αναπηρία δεν είναι καταδίκη… Είτε για τους ανθρώπους είτε για τα ζώα.
Ένα ανάπηρο πλάσμα -που δεν πονάει και έχει όρεξη για ζωή- έχει κάθε δικαίωμα να ζει και να απολαμβάνει τη ζωή!
Το βίντεο είναι συγκλονιστικό

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις