Παρανοϊκός δράστης ένας ισπανός κυνηγός, ο οποίος την πυροβόλησε δύο φορές και όταν είδε ότι επέζησε, την έδεσε με σκοινί και άρχισε να την σέρνει στο σπίτι του για να την αποτελειώσει.

Το τραγικό περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στη Γαλικία, έγινε γνωστό από ένα ζευγάρι, οι οποίοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες και βιντεοσκόπησαν την πράξη του 60χρονου.

Το ζευγάρι σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, όταν είδε τον άνδρα να σέρνει έναν ματωμένο σκύλο, ο οποίος ήταν ακόμα ζωντανός, και άρχισε να βιντεοσκοπεί.

Η σκυλίτσα, που ονομαζόταν Άλμα (ψυχή στα ισπανικά) είχε γεννήσει έξι κουταβάκια, προτού υποστεί αυτή την φρικτή κακοποίηση.

Μετά τον πυροβολισμό, ο 60χρονος την έσερνε σπίτι για να την αποτελειώσει.

Ευτυχώς, ωστόσο, εμφανίστηκε αυτό το ζευγάρι, ο Ramon Feijoo και η Virginia Gonzalez, που άρχισε να βιντεοσκοπεί την σκηνή.

Αυτά τα φοβισμένα μάτια δεν τα ξεχνάς

Όπως ακούγεται στο βίντεο, ο κυνηγός ζητάει και το λόγο από τον άνδρα, λέγοντάς του "σταμάτα να με τραβάς βίντεο". Ο αυτόπτης μάρτυρας τότε ακούγεται να του απαντάει: "Αυτό που κάνεις είναι απάνθρωπο, δεν βιντεοσκοπώ εσένα, αλλά τον σκύλο και αυτό που κάνεις".

Όπως δήλωσε η γυναίκα σε ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό: "Ακούσαμε έναν πυροβολισμό και έπειτα ένα σκύλο να γαβγίζει και είδαμε αυτόν τον άνδρα με ένα όπλο. Είπε ότι παίρνει το ζώο στο σπίτι, ότι ήταν κυνηγός και ότι μπορούσε να το κάνει. Όταν του είπαμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία, άρχισε να σέρνει τον σκύλο με ένα σκοινί περασμένο στο λαιμό του. Ο άνδρας μου άρχισε να τον βιντεοσκοπεί διότι δεν ξέραμε τί επρόκειτο να συμβεί".

Η σκυλίτσα, αν και σοβαρά τραυματισμένη, είχε επιζήσει από αυτή την περιπέτεια, αλλά την Τρίτη επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της σε μία κτηνιατρική κλινική.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

Ο 60χρονος είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και δύο ετών και πρόστιμο μεγαλύτερο από 25.000 λίρες.

Η φιλοζωική οργάνωση Mundo Vivo δημοσίευσε φωτογραφία και βίντεο από το περιστατικό, γράφοντας: «Αυτό συνέβη στο Lugo. Αφού το πυροβόλησε και του έσπασε δύο πόδια χωρίς να το σκοτώσει, το έσερνε από το κεφάλι. Το έγκλημά του ήταν ότι γέννησε».

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης προσέθεσε φωτογραφίες των κουταβιών, που είναι 3 εβδομάδων και είναι καλά στην υγεία τους: Αυτά είναι τα μωρά του σκυλιού. Ελπίζουμε αυτό το κάθαρμα να λάβει από τη δικαιοσύνη αυτό που του αξίζει. Χρειάζονται παραδειγματικές ποινές για αυτά τα τέρατα».

Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν σε κέντρο προστασίας ζώων και αναφέρεται ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Η σκυλίτσα κακοποιήθηκε βάναυσα και καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή… γέννησε. Μπροστά σε μια τέτοια ασύλληπτη ιστορία, στερεύουν τα λόγια και νιώθεις να σε κατατρώει η ντροπή, που ανήκεις σε ένα είδος, το οποίο είναι ικανό για το υπέρτατο κακό. Η ανθρώπινη ψυχή δεν έχει χώρο για σεβασμό, συμπόνοια, καλοσύνη και αρετή. Εφόσον, λοιπόν, είμαστε ικανοί για το μεγαλύτερο κακό, ας μην περιμένουμε τίποτα καλό.

Επιμέλεια: Ρενάτα Γρυπάρη, Ενεργειακή εκπαιδεύτρια σκύλων ([email protected])