Γαϊδουράκια της Σαντορίνης: Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έστειλε ο ντράμερ των Mötley Crüe και πρώην σύντροφος της Πάμελα Άντερσον, με την οποία ζητάει να μπει ένα τέλος στο βασανισμό των γαϊδουριών στη Σαντόρινη, που λειτουργούν ως "ταξί", υπό απάνθρωπες συνθήκες.

"Είμαι περήφανος που γεννήθηκα στην Αθήνα και όποτε κάνω περιοδεία με τους Mötley Crüe, μιλάω για την ελληνική μου καταγωγή" γράφει στην επιστολή του ο Λι.

Και προσθέτει: "Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα που υπονομεύει τη φήμη της Ελλάδας, που ελπίζω ότι θα βοηθήσετε να επιλυθεί: η κακοποίηση των γαϊδουριών και των μουλαριών που υποχρεώνονται να μεταφέρουν τουρίστες σε απότομες πλαγιές στη Σαντορίνη".

Ο ίδιος βρέθηκε στη Σαντορίνη και είδε από κοντά την βαρβαρότητα που βιώνουν τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια που χρησιμοποιούνται ως ταξί για βόλτες σε όλο το νησί.

Η επιστολή του δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της PETA.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατα η PETA Γερμανίας είχε δημοσιοποιήσει βίντεο, που δείχνει δεκάδες γαϊδουράκια να μεταφέρουν τουρίστες από το λιμάνι στη χώρα.

H αυτοψία των ακτιβιστών που έγινε τον Σεπτέμβρη, έδειξε ότι τα γαϊδουράκια εξουθενώνονται, συχνά παραπατούν και πολλές φορές δέχονται χτυπήματα με βίτσα.

Όταν δεν τα αναγκάζουν να σηκώνουν υπερβολικά μεγάλα φορτία, τα γαϊδουράκια – πολλά από τα οποία φέρουν πληγές κάτω από τη σέλα – μένουν κάτω από τον ήλιο χωρίς πρόσβαση σε σκιά και νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Σαντορίνη: Νέο βίντεο δείχνει το δράμα των γαϊδουριών ταξί – "Είναι ένα εντελώς απολίτιστο μέρος"

Ολόκληρη η επιστολή του Τόμι Λι

«Είναι για μένα μεγάλη τιμή να έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Όταν βρίσκομαι σε περιοδεία με τους Mötley Crüe, μιλάω περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή. Όμως κάτι αμαυρώνει το όνομα της Ελλάδας και ελπίζω εσείς να μπορέσετε να συμβάλλετε στην επίλυση αυτού του προβλήματος: Εννοώ τη φρικτή κακοποίηση εξαντλημένων γαϊδουριών και μουλαριών, τα οποία πρέπει να κουβαλούν τους τουρίστες στους κατακόρυφους λόφους της Σαντορίνης. Επισκέφτηκα το νησί αυτό το καλοκαίρι σε ταξίδι με θαλαμηγό. Προσδέσαμε στο νησί δύο ημέρες κι εγώ αρνήθηκα να μεταφερθώ στο κέντρο της πόλης πάνω σε ένα γάιδαρο.

Στο CNN είδα πρόσφατα αυτό το άρθρο και μετά από αυτό αποφάσισα να αναλάβω δράση μαζί με τους φίλους μου από την PETA, ώστε να σταματήσει αυτός ο βασανισμός των ζώων. Με εξόργισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος που υιοθετήθηκε πριν από λίγα χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες της Σαντορίνης θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εξαιρετικό τελεφερίκ! Αντί αυτού κάθονται μαζικά πάνω σε εντελώς εξαντλημένα γαϊδούρια, που κουβαλάνε τους ανθρώπους και ανεβοκατεβαίνουν πολλές φορές την ημέρα τα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και της παλιάς πόλης των Φηρών.

Σαμάρια που δεν είναι καλά τοποθετημένα προκαλούν ανοιχτές πληγές, οι οποίες πολλές φορές δεν λαμβάνουν θεραπεία. Τα ζώα δεν έχουν καθόλου προστασία από τον καυτό ελληνικό ήλιο και κάνουν μόνο σπάνια διαλείμματα. Ούτε καν τα δίνουν τροφή και νερό. Οι εικόνες αυτών των ζώων που υποφέρουν με ακολουθούν μέχρι σήμερα. Είναι στο χέρι σας, να σταματήσετε αυτόν τον βασανισμό των ζώων και η Σαντορίνη να γίνει ένας ωραίος τόπος για τουρίστες και για ζώα. Παρακαλώ σταματήστε την ξεπερασμένη ταλαιπωρία των «ζώων-ταξί». Θα χαρώ για την απάντησή σας. Ευχαριστώ για το χρόνο και τις προσπάθειές σας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις