Ο Λι είχε στείλει επιστολή στον υπουργό, με την οποία του ζητούσε να μπει ένα τέλος στο βασανισμό των γαϊδουριών στη Σαντόρινη, που λειτουργούν ως "ταξί", υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Και ενώ ο γνωστός ντράμερ περιέγραφε με μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίας αυτών των ζώων -που λιμοκτονούν, είναι τραυματισμένα, εξαντλημένα και δέχονται χτυπήματα με βίτσα-, ο κ. Βορίδης αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι "σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές"…

Λες και η καταγγελία του Τόμι Λι είναι η πρώτη και κανένας δεν γνωρίζει αυτή την φρικτή πρακτική των "ζώων-ταξί" στη Σαντορίνη.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι εκδόθηκε υπουργική εγκύκλιος, που έβαζε τέλος στην κακοποίηση των γαϊδουριών στα νησιά, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να επιστήσουν την προσοχή τους σε σχετικές καταγγελίες και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους…

Και φυσικά δεν άλλαξε το παραμικρό!

Όπως γράφει ο ίδιος ο Λι: "Με εξόργισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος που υιοθετήθηκε πριν από λίγα χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών δεν εφαρμόζεται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Γαϊδουράκια της Σαντορίνης: Επιστολή Τόμι Λι σε Βορίδη – "Να μπει τέλος στη φρικτή κακοποίηση"

Η απάντηση του κ. Βορίδη

"Στόχος του υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 ευρώ", ανέφερε ο ο κ. Βορίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις