Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου: Αιφνιδιαστική αναστολή χημειοθεραπειών

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου: Αιφνιδιαστική αναστολή χημειοθεραπειών

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου: Χωρίς προειδοποίηση ανεστάλησαν οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών της Ογκολογικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου: Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι ογκολογικοί ασθενείς, πολλοί ήταν εκείνοι που ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή ότι ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού τους. «Πήγε η μητέρα μου το πρωί να κάνει την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία στο Ρίο όπως και πάρα πολλοί άλλοι καρκινοπαθείς. Μέχρι τις 12 τουλάχιστον το μεσημέρι που περίμενε, δεν υπήρχε φάρμακο χημειοθεραπείας. Μετά έφυγε γιατί δεν άντεχε άλλο να περιμένει», αναφέρει η κόρη μιας ασθενούς.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ): "Πολλοί συμπολίτες μας, από Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και αλλού, ενώ είχαν πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες, ενημερώθηκαν λίγα λεπτά πριν και αφού είχαν προσέλθει στο νοσοκομείο, ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων, άγνωστο για πόσο". Οι γιατροί της ΕΙΝΑ αναφέρουν ότι η επίσημη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου εκδοχή για την αναβολή των χημειοθεραπειών είναι η εξάντληση του αποθέματος των χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων, λόγω αναστολής της προμήθειάς του από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία που έχει σύμβαση με το νοσοκομείο.