Χταπόδι αετός: Η ομάδα των ψαράδων σολομού άκουσε ξαφνικά στριγκλιές από το νερό και όταν πήγαν κοντά δεν πίστευαν στα μάτια τους: οι φωνές προέρχονταν από έναν φαλακρό αετό, τον οποίο είχε παγιδεύσει ένα χταπόδι για να τον φάει. Το γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, που είχε πάρει κόκκινο χρώμα, είχε τυλίξει τα πλοκάμια του γύρω από τον αετό, που επέπλεε στην επιφάνεια του νερού, προσπαθώντας μάταια να ξεφύγει. Οι ψαράδες κατάφεραν να διασώσουν τον αετό, αν και είχαν μια στιγμή δισταγμού.

"Στην αρχή απλώς παρακολουθούσαμε και δεν ξέραμε αν έπρεπε να παρέμβουμε, επειδή καταλαβαίνετε πρόκειται για την Μητέρα Φύση", είπε ένας από τους ψαράδες. Ωστόσο όταν συνειδητοποίησαν ότι ο αετός πνιγόταν, αποφάσισαν τελικά να παρέμβουν, και με ένα αγκίστρι τράβηξαν το χταπόδι προς την βάρκα καταφέρνοντας ταυτόχρονα να το κάνουν να χαλαρώσει τα δυνατά πλοκάμια του. Ο αετός μπόρεσε έτσι να ελευθερωθεί σώος και το χταπόδι επέστρεψε επίσης σώο στο νερό, έχοντας γίνει πλέον καφέ.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα χταπόδια θεωρούνται θηρευτές και πολύ συχνά αναζητούν οποιαδήποτε βρώσιμη τροφή είναι κοντά τους. "Έχουν ευρεία γκάμα στην επιλογή θηραμάτων. Αν κάτι είναι στην επιφάνεια του νερού και το χταπόδι είναι κοντά στην επιφάνεια, τότε είναι φαγητό", εξήγησε η Τζένιφερ Μάδετ, από το Πανεπιστήμιο του Λέθμπριτζ, η οποία εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο είδος. Τα γιγάντια χταπόδια του Ειρηνικού σε αυτήν την περιοχή μπορεί να μεγαλώσουν πάρα πολύ, φτάνοντας σε βάρος μέχρι και τα 52 κιλά. Ωστόσο αν και μεγάλα σε μέγεθος, συμπεριφέρονται συνήθως πολύ ντροπαλά και κρύβονται όταν υπάρχουν κοντά δύτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις