Διάσωση ζώων: Άνδρας έσωσε τρία ελάφια από παγωμένη λίμνη στον Καναδά [vid]

Διάσωση ζώων: Άνδρας έσωσε τρία ελάφια από παγωμένη λίμνη στον Καναδά [vid]

Διάσωση ζώων: Σε μια αξέπαινε πράξη προέβη ένας νεαρός άνδρας στον Καναδά, ο οποίος κατάφερε να διασώσει μια οικογένεια ελαφιών από μια παγωμένη λίμνη. Το βίντεο της διάσωσης έγινε viral.

Διάσωση ζώων ριψοκίνδυνη, αλλά και αξιέπαινη ήταν αυτή που έκανε ο Ράιαν Πίτερσον, ο οποίος, περπατώντας στη λίμνη του δάσους στο βόρειο Οντάριο, βρήκε τα ελάφια που ήταν στον πάγο. Κατά τη διάρκεια του καναδικού χειμώνα, η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν και τα νερά μπορούν να μετατραπούν σε φύλλο πάγου που μπορεί να γίνει παγίδα για κάποια άγρια ζώα. Τα ελάφια έδειχναν εξαντλημένα και ο Πίτερσον συνειδητοποίησε ότι ήταν απίθανο να μπορέσουν να βγουν στη στεριά μόνα τους και πως ήταν εύκολη λεία για τους λύκους.

Χρησιμοποιώντας τα παγοπέδιλα του αν και γνώριζε πως ο πάγος ήταν αρκετά λεπτός, πλησίασε πρώτα τη μητέρα. Της πέρασε ένα σκοινί γύρω από το λαιμό της και την τράβηξε από τον πάγο. Στη συνέχεια επέστρεψε για τα δύο μικρά. Όταν ρωτήθηκε αν είχε συνειδητοποιήσει πως ο πάγος θα μπορούσε να σπάσει και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο δήλωσε πως πήρε το ρίσκο και θα το ξαναέκανε.