Αρκούδα καφέ: Η Eve βρέθηκε τα Χριστούγεννα του 2017 στη βόρεια Καλιφόρνια. Ζύγιζε μόλις 13 κιλά, ήταν άρρωστη και είχε τη χειρότερη μορφή ψώρας, όπως είχαν αναφέρει οι κτηνίατροι, που την είχαν εξετάσει. Προκειμένου να αναρρώσει, την μετέφεραν σε ένα καταφύγιο ζώων, όπου για δυο χρόνια υποβλήθηκε σε εντατικές θεραπείες ίασης και αποκατάστασης.

Η Eve ανάρρωνε θεαματικά, καθώς πήρε περίπου 60 κιλά και η γούνα της είχε αρχίσει να εμφανίζεται και πάλι. Δεν ήταν, ωστόσο, αρκετή και δεν είχε τις ικανότητες να επιζήσει στην άγρια φύση ή να έρθει σε επαφή με άλλες αρκούδες. Γι' αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε άλλο καταφύγιο, όπου έχει πλέον έναν δικό της χώρο και μια τεράστια έκταση να τρέχει.

"Αυτή η απίστευτα δυνατή και ανθεκτική αρκούδα θα χρειαστεί φροντίδα εφ' όρου ζωής και ειδικό περιβάλλον για να προστατεύεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως χωρίς την παρέμβαση του καταφυγίου, η Eve δεν θα είχε επιβιώσει", σχολίασε η Κίτι Μπλοκ, πρόεδρος της αμερικανικής Humane Society.

Ο διευθυντής του νέου καταφυγίου χαρακτήρισε την Eve "μια μοναδική αρκούδα", προσθέτοντας πως ήδη εξερευνά το νέο της σπίτι. "Παρόλο που η γούνα της δεν έχει φυτρώσει εντελώς, κατά τα άλλα είναι απολύτως υγιής, γεμάτη ενέργεια και με την κλασική συμπεριφορά μιας αρκούδας", είπε ο Νοέλ Άλμρουντ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις