Γαϊδουράκια Σαντορίνη: Ο μουσικός είχε στείλει στις αρχές του Δεκέμβρη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό, καταγγέλλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των γαϊδουριών – ταξί στο νησί. Σε απαντητική του επιστολή του, ο κ. Βορίδης είχε υποσχεθεί ότι θα μεριμνήσει για το θέμα, προαναγγέλοντας "αυστηρές ποινές στους παραβάτες". Φυσικά, τίποτα δεν άλλαξε στη Σαντορίνη, καθώς τα γαϊδουράκια συνεχίζουν να υπόκεινται σε κακομεταχείριση.

Ο Τόμι Λι, λοιπόν, υπέβαλε εκ νέου επιστολή στον υπουργό, ζητώντας του να σταματήσει η κακοποίηση αυτών των ζώων. Διερωτάται, μάλιστα, για ποιον λόγο συνεχίζει το υπουργείο να στηρίζει μια τόσο αναχρονιστική βίαιη συμπεριφορά, τη στιγμή που το νησί διαθέτει τελεφερίκ. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων: "Δεν έχει νόημα να ανακοινώνονται ακόμα περισσότεροι νόμοι για την καλή διαβίωση των ζώων, όταν δεν εφαρμόζονται οι ισχύοντες νόμοι".

Η επιστολή του Τόμι Λι:

"Αξιότιμε κ. υπουργέ Βορίδη,

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας στην επιστολή μου. Χαίρομαι για το γεγονός ότι είστε διατεθειμένος να βοηθήσετε τους όνους και ημιόνους όχι μόνο στη Σαντορίνη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εντούτοις, δεν έχει νόημα να ανακοινώνονται ακόμα περισσότεροι νόμοι για την καλή διαβίωση των ζώων, όταν δεν εφαρμόζονται οι ισχύοντες νόμοι. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο μού έχουν αναφέρει ότι είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι στη Σαντορίνη χτυπούν με βέργες τους όνους προκειμένου να κουβαλούν πολυάριθμους
τουρίστες κάτω από τον καυτό ήλιο. Και αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρουν το γεγονός στους φίλους τους. Αφού το νησί διαθέτει αυτό το φανταστικό τελεφερίκ, γιατί να συνεχίσετε να στηρίζετε μια τόσο αναχρονιστική βίαιη συμπεριφορά;".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις