Αυστραλία: Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, η επιχείρηση μαζικής θανάτωσης έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές που επιβαίνουν σε ελικόπτερα. Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό – το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για «εισβολές» των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό. «Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά» λέει κάτοικος της περιοχής.

«Κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και με τέτοιο καύσωνα, αδυνατούν να ανοίξουν τα κλιματιστικά τους, φοβούμενοι πως οι καμήλες θα επιτεθούν στα air conditioner για την υγρασία τους» εξηγεί εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW) ο οποίος επισημαίνει πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα: Αφενός μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό. Αφετέρου, ανησυχία για μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο. Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες.

Οργή για την εκούσια εξόντωση των ζώων

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης να εξοντώσει 10.000 καμήλες προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση πολλών, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν: «Αυτό είναι αηδία, είναι τρομερό», ή «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το παρελθόν, ας αποτρέψουμε τουλάχιστον αυτό».

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον ανορθόδοξο να επιχειρείς να διορθώσεις μια οικολογική καταστροφή, διαπράττοντας συνειδητά μία ακόμη, την ώρα που χιλιάδες βιομηχανίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον όχι μόνο παραμένουν εν λειτουργία αλλά απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια σε βάρος του περιβάλλοντος, του κλίματος και τελικά του ίδιου του ανθρώπου …

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις