Τζόκερ σύλληψη: Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Τζόκερ Χοακίν Φοίνιξ που συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη από την αστυνομία. Ο Φοίνιξ συμμετείχε σε διαδήλωση μαζί με την Τζέιν Φόντα, τον Μάρτιν Σιν που επίσης συνελήφθησαν και τη Σούζαν Σάραντον. Οι τρεις αστέρες του Χόλιγουντ, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, βρέθηκαν εκεί και ένωσαν τις φωνές τους μαζί με άλλους διαδηλωτές, ζητώντας άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι τρεις αστέρες του Χόλιγουντ είναι γνωστοί για την ακτιβιστική τους δράσης, αλλά έχουν πάρει και ανοιχτά θέση κατά της κλιματικής κρίσης. Ο Χοακίν Φοίνιξ, μάλιστα, στην ομιλία του στην τελετή απονομής των φετινών Χρυσών Σφαιρών που τιμήθηκε για την ερμηνεία του στον Τζόκερ, κάλεσε όλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να κάνουν «θυσίες» για να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Όλα αυτά τα επανέλαβε στην ομιλία του στη διαδήλωση, στην οποία επίσης είπε: «Πρέπει να δούμε και τη δική μας συμπεριφορά. Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγή. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τώρα και αύριο κάνοντας την επιλογή σας για το τι καταναλώνετε».