Πλαστικά επιπτώσεις στο περιβάλλον: Ένα θλιβερό εύρημα ανακάλυψε η περιβαλλοντολόγος Μαϊτέ Μομπό στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, η Μομπό έχει ένα διαφορετικό χόμπι, ονομάζεται «plogging» και είναι ο συνδυασμός τζόγκινγκ και περισυλλογής απορριμμάτων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να κάνει βόλτες στην παραλία και να μαζεύει σκουπίδια.

Σε μία από αυτές τις βόλτες της στην παραλία Ντένια, στην Κόστα Μπλάνκα, βρήκε ένα πλαστικό κεσεδάκι από γιαούρτι το οποίο είχε λήξει από το 1976. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το πλαστικό περίβλημα ήταν σε άριστη κατάσταση 44 χρόνια μετά! Σημειώνεται πως η εταιρεία γιαουρτιών Yoplait δεν κυκλοφορεί πλέον προϊόντα στην Ισπανία από το 2001, ενώ η συγκεκριμένη συσκευασία είχε κυκλοφορήσει ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Η Μομπό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω μαζέψει εκατοντάδες κεσεδάκια γιαουρτιών, αλλά αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση. Το πλαστικό όχι μόνο σκοτώνει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως, αλλά διαλύει και την τροφική αλυσίδα».Όπως αναφέρει η βρετανική Metro, πιστεύεται, ότι ο μέσος άνθρωπος καταπίνει 50.000 πλαστικά σωματίδια ετησίως. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να αντέξουν έως και 450 χρόνια μέχρι να αποσυντεθούν.