Κλιματική αλλαγή: Την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 1958, οπότε ξεκίνησε η καταγραφή του, αναμένεται να παρουσιάσει φέτος η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (ο κύριος υπεύθυνος για την υπερθέρμανση του πλανήτη) αναμένεται να ξεπεράσει τα 417 μικροσωματίδια ανά εκατομμύριο (ppm) τον Μάιο, ενώ ο ετήσιος μέσος όρος αναμένεται να είναι περίπου 414 ppm. Αυτή η αύξηση θα οφείλεται κυρίως στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Επιπλέον μετεωρολογικά συστήματα που συνδέονται με την αλλαγή στη θερμοκρασία του Ειρηνικού Ωκεανού επηρεάζουν την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από τα χερσαία οικοσυστήματα. Οι επιπτώσεις των μετεωρολογικών συστημάτων αναμένεται να αυξήσουν τη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 10% φέτος. Παράλληλα, οι εκπομπές από τις πυρκαγιές θα συμβάλουν έως και κατά ένα πέμπτο στην αύξηση του ποσοστού του, σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα στις μέρες μας είναι τα υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού επί της Γης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις