Πάρκο Τρίτση σήμερα:Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και σημαντικά. Το πρώτο και σημαντικότερο όλων, είναι ότι η στάθμη του νερού έχει σήμερα τα χαρακτηριστικά που συνηθίζει να έχει το καλοκαίρι, είναι δηλαδή πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα να μην καλύπτει τις ανάγκες των ψαριών και γενικά των οργανισμών που ζουν σ’ αυτό. Το καλοκαίρι, αν η στάθμη είναι σήμερα τόσο χαμηλή, υπάρχει κίνδυνος να είναι ακόμα πιο κάτω, με αποτέλεσμα την πλήρη νέκρωση και τη σταδιακή εξαφάνιση του φυτοπλαγκτόν.

Αν η κατάσταση συνεχιστεί, μέχρι τον Μάιο μήνα δεν θα υπάρχει νερό μέσα στη λίμνη, με αποτέλεσμα και το φυτοπλαγκτόν και τα ψάρια να νεκρώσουν. Η βιωσιμότητα του πάρκου είναι σημαντική και όλοι πρέπει να εργαστούν άμεσα γι’ αυτή, δεδομένου ότι αποτελεί πηγή οξυγόνου για την περιοχή. Kι ενώ υπάρχει έτοιμη μελέτη για τη στεγάνωση της Πέμπτης λίμνης από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ) που έγινε με τη συμβολή του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μέχρι στιγμής η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει κάνει τίποτα για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.


HΟρνιθολογική Εταιρεία μαζί με την ομάδαοι «Φίλοι του Πάρκου», έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο Πάρκο Τρίτση

Δυστυχώς,ηΟρνιθολογική Εταιρεία και οι «Φίλοι του Πάρκου» που έχουν μία διαχρονικήπαρουσία στο πάρκο με εξαιρετικά θετικές δράσεις(από τότεπου το πάρκο δεν είχε ούτε διοίκηση ούτε χρηματοδότηση), αποκλείστηκαν από το νέο διοικητικό σχήμα και αντί αυτών διορίστηκε εκπρόσωπος από σωματείο που δημιουργήθηκε προ διετίας, το οποίο καμιά δραστηριότητα δεν έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής.

Έχειπεράσει ήδη μισός χρόνος απ΄όταν το είχε επισκεφτεί οο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκηςκαι είχε περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση:Εγκαταλελειμμένες λίμνες με νεκρά ψάρια, δυσοσμία από τα κανάλια που έχουν στερέψει από νερό, ελάχιστος φωτισμός, απουσία φύλαξης. Παρ΄όλα αυτά, τόσο η περιφέρεια όσο και ο δήμαρχος Ιλίου . Ζενέτοςδεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση.
Εν τω μεταξύ το Πάρκο Τρίτση εκπέμπειsos.