Κλιματική κρίση: Δωρεά 10 δισ. δολαρίων για τη διάσωση του περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα δώσει ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, Τζεφ Μπέζος. Αξίζει να σημειωθεί, πως η δωρεά έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η Amazon παίζει σημαντικό ρόλο στην κλιματική κρίση. Την ανακοίνωση για τη δωρεά έκανε ο ίδιος ο Μπέζος μέσω Instagram.

Στην ανάρτησή του διευκρίνισε ότι το νέο Βezos Earth Fund θα αρχίσει να διανέμει το χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί περίπου στο 7,7% της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου, το καλοκαίρι. «Θέλω να συνεργαστώ με άλλους για την βελτίωση των γνωστών τρόπων και την εξερεύνηση νέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο Μπέζος. Σημειώνεται πως πολλά μέσα στην είδηση της δωρεάς, δεν παρέλειψαν να θυμίσουν ότι λίγες μέρες πριν ο Μπέζος αγόρασε μια πολυτελέστατη έπαυλη αξίας 165 εκατ. δολαρίων στο Μπέβερλι Χιλς.

«Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, ΜΚΟ – όποια προσπάθεια προσφέρει μια πραγματική δυνατότητα, που θα βοηθήσει στη διατήρηση και την προστασία της Φύσης. Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια από μεγάλες και μικρές εταιρείες, κράτη, παγκόσμιους οργανισμούς και άτομα». Ο Μπέζος, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με προσωπική καθαρή περιουσία περίπου 130 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, έχει συγκρουστεί στο παρελθόν με τον Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται τον ανθρώπινο ρόλο στην κλιματική αλλαγή, κυρίως μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.