Κορονοϊός NASA:Δορυφορικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δείχνουν μείωση στην ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα. Ο περιορισμός των κινήσεων οχημάτων αλλά και τα κλειστά εργοστάσια, οδήγησαν σε εντυπωσιακή πτώση των επιπέδων διοξειδίου του αζώτου, που αποτελεί μία από τις βασικότερες αιτίες της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent, οι εκπομπές ρύπων στην Κίνα μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο την περίοδο 10 με 15 Φεβρουαρίου. Είναι χαρακτηριστική δε η σύγκριση των δύο εικόνων, συγκρίνοντας την κατάσταση εκείνη την περίοδο σε σχέση με την περίοδο 1-20 Ιανουαρίου.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο δραματική μείωση στα επίπεδα ρύπανσης σε μία τόσο μεγάλη έκταση λόγω ενός γεγονότος», ανέφερε η Fei Liu, ερευνήτρια του Goddard Space Flight Centre της NASA. Η προηγούμενη αξιοσημείωτη μείωση που ανέφερε, αφορούσε στην οικονομική κρίση του 2008 μόνο που τότε η μείωση ήταν πιο σταδιακή. Η σύγκριση ανάμεσα στα επίπεδα ρύπανσης στην Ουχάν στο ξεκίνημα του 2019 και του 2020 είναι συγκλονιστική.


38 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα

Ο απολογισμός της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.981 νεκρούς και το σύνολο των κρουσμάτων σε 80.270, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν τη Δευτέρα (125). Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν επίσης 143 ύποπτα κρούσματα.

Εξάλλου, 2.652 άνθρωποι ανάρρωσαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 390 σε 6.416, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές. Από τα 80.270 κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της 3ης Μαρτίου, 27.433 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία και 49.856 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο. Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν 520 άνθρωποι που υπάρχουν φόβοι πως έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό ακόμη, ενώ υπό παρακολούθηση τελούν 6.250 άνθρωποι που είχαν στενή επαφή με ασθενείς.

Κορονοϊός: Αρκεί η απομόνωση των κρουσμάτων για να ελεγχθεί η επιδημία;


1.000 κρούσματα στην Ιαπωνία

Οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυτή σε 1.000, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμας, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.


15 κρούσματα στο Ισραήλ

Άλλοι τρεις Ισραηλινοί διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, γεγονός το οποίο αύξησε το σύνολο των κρουσμάτων σε 15, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο ένας από τους ασθενείς επέστρεψε από την Ιταλία στο Ισραήλ την 29η Φεβρουαρίου. Και οι τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι κατέγραψε 1.700 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που αποκαλείται COVID-19, εκτός της Κίνας, με το σύνολο των κρουσμάτων στον υπόλοιπο κόσμο να ανέρχεται πλέον σε 10.566 σε 72 χώρες. Ο αριθμός των νεκρών εκτός της Κίνας αυξήθηκε κατά 37 σε 166, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Κορονοϊός 2020: Πρώτος θάνατος στην Ισπανία – Πρώτο κρούσμα στην Αργεντινή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις