Ανταρκτική: Οι Ουκρανοί επιστήμονες που βρίσκονται στην ερευνητική βάση Vernadsky αντίκρισαν ένα θέαμα που τους εντυπωσίασε.Τοχιόνιγύρω από τη βάση τους είχε μετατραπεί από λευκό σε αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ. Κι ευτυχώς δεν ήταν απόαίμαφώκιας.

Ο υπαίτιος πίσω από το αιματοβαμμένο χρώμα είναι ένα κόκκινο φύκι (Chlamydomonas nivalis), που συναντάται συνήθως σε αλπικά χιόνια. Το ουκρανικό Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμηςσε post στο Facebook, έδειξε εικόνες και παρομοίασε το χρώμα με «μαρμελάδα βατόμουρο».

Αυτό φυσικάδεν είναι καθόλου καλό σημάδι, καθώς δείχνει πως αυτοί οι οργανισμοί βρήκαν τον δρόμο τους σε έναεξαιρετικά αφιλόξενο τοπίο της Ανταρκτικής.Γεγονός που αποκαλύπτει πως ηθερμοκρασίαέχει ανέβει στην παγωμένη ήπειρο. Και πράγματι αυτόν τον μήνα σημειώθηκε η υψηλότερη ποτέ θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Ανταρκτική, αυτό το τρομακτικό 18,3 βαθμοί Κελσίου.Το συγκεκριμένο φύκι αλλάζει χρώμα από πράσινο σε πορτοκαλί και κόκκινο τελικά κατά τη διάρκεια του κύκλου της ζωής του.

Υπεύθυνο το Chlamydomonas nivalis

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις