Ανακύκλωση Ηράκλειο Κρήτης: Την επαναλειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ) υποδέχεται και πάλι το Ηράκλειο. Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει μετά από τέσσερις μήνες που βρισκόταν ανενεργή, λόγω αδυναμίας της τελευταίας εταιρίας διαχείρισης να συντηρήσει τα μηχανήματα και να πληρώσει τους εργαζομένους. Σημειώνεται πως ο νέος ανάδοχος είχε παραλάβει τις εγκαταστάσεις νωρίτερα και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», η δημοτική αρχή Ηρακλείουφαίνεται ότι επεξεργάζεται και εναλλακτικό σχέδιο δράσης, ώστε να μην υπάρξει ξανά τέτοια κατάσταση, καθώς το συγκεκριμένο εργοστάσιο καλύπτει την ανακύκλωση σε όλη την ανατολική Κρήτη. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, προκειμένου να αξιοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στα Χανιά. Στόχος είναι η αδιάλειπτη λειτουργία ανακύκλωσης στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και αντιδήμαρχος ΗρακλείουΚ. Βαρδαβάς, πρόκειται να δρομολογηθεί στο τέλος του καλοκαιριού ο εκσυγχρονισμός του ΚΔΑΥ, η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας. Στον ίδιο σχεδιασμό εντάσσεται και η δημιουργία ενός νέου κυττάρου στον ΧΥΤΥ Ηρακλείου, όπου θα γίνεται η ταφή υπολείμματος που θα προκύπτει από τη Μονάδα Επεξεργασίας. Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστηματα υλικά που δεν ανακυκλώνονταν κατέληγαν στην χωματερή.