Τήνος- Ανεμογεννήτριες: Με τη συνδρομή του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη (σχήμα οξύμωρο στην παρούσα φάση) θα προσπαθήσουν, εκ νέου, να εγκαταστήσουν το πάρκο ανεμογεννητριών στην Τήνο αλλοιώνοντας παντελώς το φυσικό περιβάλλον.

Όπως είχε γράψει ο  Τήνιος Γιάννης Σιώτος μεταξύ των άλλων: «…Οι μεταλλικοί δράκοι, οι ανεμογεννήτριες, που θέλουν να «φυτέψουν» στην κεντρική οριογραμμή του νησιού, εκεί όπου κάποτε υπήρχαν βίγλες και ιερά αρχαίων, δεν είναι Ανάπτυξη. Είναι σαν να κόβουν τη λαλιά της πέτρας, των σύννεφων, της γης και του αγέρα».

Η πράξη διευκολύνεται από τα μέτρα περιορισμού, λόγω πανδημίας. Και είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν τα συνεργεία με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να εμποδίσουν τους κατοίκους να παρέμβουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Τήνου αναφορικά με την εγκατάσταση πάρκου ανεμογεννητριών στο νησί, μιλά για εγκατάσταση των τεράτων από μέταλλο και τσιμέντο στην περιοχή ιδιαίτερου κάλλους «Πολέμου ο Κάμπος», πάνω από τη δεύτερη Εύρεση στα Υστέρνια».

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ακυρώσει την αποστολή μονάδων καταστολής προς το νησί μας και ενάντια σε ανθρώπους που διεκδικούν ειρηνικά το δικαίωμα στην μη καταστροφή του τόπου, όπου ζουν και εργάζονται. Είμαστε δίπλα στους φίλους μας, δίπλα στους συμπολίτες μας, πάνω σε βουνά και σε λιμάνια, σε συλλαλητήρια και όπου αλλού χρειαστεί για να αποτρέψουμε την καταστροφή αυτού του χειροποίητου νησιού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Τηνιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και αυτό ενοχλεί!
Ενοχλεί την κυβέρνηση που προτάσσει την καταστολή για τους αδύναμους.
Ενοχλεί τους «επενδυτές» οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο!

Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου για μια ακόμη φορά ο κ. Χρυσοχοΐδης, εν μέσω πανδημίας, θα στείλει στο νησί μας αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν τον αγώνα των Τηνιακών που θέλουν να διατηρήσουν ανέγγιχτο το Τηνιακό τοπίο, αποτρέποντας για ακόμη μια φορά να πέσουν μπετά στην περιοχή ιδιαίτερου κάλλους «Πολέμου ο Κάμπος» πάνω από τη δεύτερη Εύρεση στα Υστέρνια.

Για μια ακόμη φορά ο «επενδυτής» βρίσκει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα μέτρα περιορισμού λόγω πανδημίας, για να συνεχίσει την εγκατάσταση των τεράτων από μέταλλο και τσιμέντο.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την κυβέρνηση και την πολιτική καταστολής που έχει επιλέξει σε πλατείες, δρόμους, λιμάνια και βουνά. Όπου υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Καταγγέλλουμε μια κυβέρνηση που εκφοβίζει πολίτες από την μια και από την άλλη παρέχει προστασία σε ιδιώτες με την ελληνική αστυνομία σε ρόλο σεκιουριτά! Την ελληνική αστυνομία που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, την ελληνική αστυνομία που πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και να του παρέχει ασφάλεια και όχι στα βουνά για να προστατεύει τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών.

Καταγγέλλουμε τον κ. Χατζηδάκη που έφερε ένα καταστροφικό για το περιβάλλον νομοσχέδιο και τους βουλευτές την ΝΔ (και κυρίως τους βουλευτές Κυκλάδων) που το ψήφισαν και το έκαναν νόμο του κράτους μας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ακυρώσει την αποστολή μονάδων καταστολής προς το νησί μας και ενάντια σε ανθρώπους που διεκδικούν ειρηνικά το δικαίωμα στην μη καταστροφή του τόπου που ζουν και εργάζονται.

Είμαστε δίπλα στους φίλους μας, δίπλα στους συμπολίτες μας, πάνω σε βουνά και σε λιμάνια, σε συλλαλητήρια και όπου αλλού χρειαστεί για να αποτρέψουμε την καταστροφή αυτού του χειροποίητου νησιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις