Τήνος Ανεμογεννήτριες: Ο Δήμος Τήνου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά την προσωρινή παύση των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί. Τα μέτρα στρέφονται κατά της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.» που διαχειρίζεται το έργο άλλα και κατά του ντόπιου επιχειρηματία και της εταιρείας του «ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Ε.», ο οποίος προμηθεύει με τσιμέντο την εταιρία, παρά την γενικευμένη κατακραυγή στο νησί.

Στο έγγραφο για τα ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος επικαλείται καταπάτηση δημόσιας έκτασης κατά τη διάρκεια των εργασιών, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό ορθοφωτοχάρτη ο οποίος αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν επεισόδια στο νησί, όταν ΜΑΤ ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν κατοίκους που είχαν αποκλείσει το δρόμο, ζητώντας παύση των εργασιών.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτοφανείς για τη νησιωτική Ελλάδα και οι ντόπιοι απάντησαν με μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το ΑΤ Τήνου, που κρατούνταν οι συμπολίτες τους.

Κατηγορώ Ραγκούση για την αστυνομική βία

Αναφερόμενος στα γεγονότα στην Τήνο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης τόνισε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την Τήνο και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για τις πρωτοφανείς βιαιότητες που εξαπέλυσε σε βάρος τους. Η προστασία του μοναδικού παγκοσμίως, φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Τήνου καθώς και όλων των Κυκλάδων, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όχι μόνον των κατοίκων, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης. Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε μία πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα».

Διαβάστε αναλυτικά: Τήνος – Ανεμογεννήτριες: Μπράβο σας κύριε Χρυσοχοΐδη