Πλάνα από ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνουν οικοδόμους στην Ταϊλάνδη να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να σώσουν δύο κουταβάκια που παραλίγο να πνιγούν. Μετά από τεχνητές αναπνοές τα δύο μικρά σκυλάκια επανέρχονται στη ζωή.

Οι εργάτες εντόπισαν τα κουταβάκια σε μία λίμνη στην πόλη Τρανγκ στην Ταϊλάνδη. Προηγουμένως η μητέρα τους είχε καταφέρει να βγάλει εκτός νερού ένα ακόμη σκυλάκι. Οι οικοδόμοι έβγαλαν τα δύο σκυλάκια από τη λίμνη, χωρίς όμως να έχουν τις αισθήσεις τους, όπως αναφέρει το κινέζικο τηλεοπτικό δίκτυο China Global Television Network (CGTN). Όταν τα αντίκρισαν σε αυτή την κατάσταση το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν να τα θάψουν. Σκέφτηκαν ωστόσο ότι θα μπορούσα να τα βοηθήσουν και να τα επαναφέρουν στη ζωή.

Στο βίντεο φαίνονται οι προσπάθειες των δύο αντρών να κάνουν μαλάξεις στο στήθος των δύο μικρών ζώων. Μετά από λίγα λεπτά τα κουταβάκια επανέρχονται στη ζωή. Η χαρά των δύο ανδρών είναι εμφανής. Κραυγές ενθουσιασμού και χειροκροτήματα είναι οι πρώτες αυθόρμητες αντιδράσεις τους.

Τα νεογέννητα σκυλάκια και η μητέρα τους τοποθετήθηκαν σε μια ασφαλή περιοχή. Οι άντρες που τα έσωσαν όμως επιθυμούν να βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει, καθώς μόλις οι κατασκευές στον εργοτάξιο ολοκληρωθούν, οι οικοδόμοι θα φύγουν και δεν θα μπορούν πια να τα φροντίζουν.

Αν ο σκύλος χρειάζεται τεχνητή αναπνοή πρέπει να δράσετε γρήγορα.

  • Ελέγξτε ότι ο αεραγωγός του σκύλου είναι ανοιχτός. Ανοίξτε το στόμα του και κοιτάξτε στο πίσω μέρος του λαιμού για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει φράξει από κάποιο αντικείμενο. Βγάλτε οτιδήποτε τον εμποδίζει.
  • Τραβήξτε τη γλώσσα του προς τα μπροστά. Φυσήξτε αέρα στη μουσούδα του, με κλειστό το στόμα. Δώστε 20-30 αναπνοές το λεπτό ή μία αναπνοή κάθε 2-3 δευτερόλεπτα.
  • Ξαπλώστε το ζώο στο ένα του πλευρό, σε μία επίπεδη επιφάνεια. Τοποθετήστε το ένα χέρι σας πάνω από το άλλο στο ευρύ μέρος των πλευρών του και πιέστε προς τα κάτω συμπιέζοντας το στήθος κατά περίπου 1/4 του συνολικού του πλάτους.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις