Πάνω από 500 κιλά απορρίμματα ανασύρθηκαν τόσο από την παραλία όσο και από τον βυθό της Ελευσίνα κατά την προσπάθεια καθαρισμού το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για μία εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της περιοχής που έγινε με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ελευσίνας. Στη δράση συμμετείχαν ο δήμος Ελευσίνας, με τη συνδρομή προσωπικού και μέσων της «Τεχνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος», προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας και του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, καθώς και εθελοντών δυτών του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου.

Η αποκομιδή των απορριμάτων έγινε με μέριμνα του Δήμου Ελευσίνας. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν λάστιχα, κάβοι, κώνοι αλλά και… καρέκλες, τσάντες, σιδερένιοι και πλαστικοί σωλήνες και άλλα.

Καθαρισμός στο λιμάνι της Επιδαύρου

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ανάλογη δράση και στην Επίδαυρο. Εθελοντές με την βοήθεια του Δήμου Επιδαύρου προσπάθησαν να καθαρίσουν το λιμάνι απομακρύνοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων από τον βυθό. Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» απομάκρυνε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων. Η 2η κατά σειρά δράση υποβρύχιου καθαρισμού στο λιμάνι της Επιδαύρου με την βοήθεια του Δήμου Επιδαύρου έφερε στην επιφάνεια 300 κιλά απορριμμάτων σε 55’ κατάδυσης.

Από τον καθαρισμό στην Ελευσίνα

Ανάμεσα σε αυτά ήταν, πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, γυάλινα μπουκάλια, Βαρέλια, Μουσαμάδες, Ελαστικά αυτοκινήτων, Σιδερένιοι & πλαστικοί σωλήνες, κιούρτοι ψαρέματος κ.λ.π. Στο λιμάνι που φιλοξενεί κυρίως αλιευτικά & σκάφη αναψυχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι συνδεδεμένο άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τα περισσότερα απορρίμματα ήταν από αυτά.

Επιχειρήσεις σαν και αυτές αναδεικνύουν το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αποτελούν τα σκουπίδια στους ελληνικούς βυθούς. Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, δοχεία, τενεκέδες, κουτάκια μπύρας, λάστιχα αυτοκινήτων, καρέκλες, άγκυρες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές, όπως φούρνοι μικροκυμάτων, βρίσκονται στον πυθμένα των ελληνικών θαλασσών, απόδειξη της έλλειψης σεβασμού προς το περιβάλλον. Ανάμεσα στα λογής λογής σκουπίδια που έχουν καταλήξει στο βυθό, ζουν ψάρια, χταπόδια, μέδουσες και άλλα θαλάσσια είδη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις