Ένταση επικράτησε ξανά στις Σταγιάτες Πηλίου μεταξύ κατοίκων και του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου. Συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, αστυνομικούς και τη Δημοτική Αστυνομία, άλλαξε τις κλειδαριές στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού (Μουσείο) και φέρεται να έβριζε και απειλούσε τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία.

Ακολούθησε διαμαρτυρία των κατοίκων καθώς  υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ ήθελαν να αναρτήσουν ταμπέλα για την απαγόρευση κατανάλωσης του νερού στη βρύση. Οι κάτοικοι κρατώντας μαύρες ταμπέλες στήθηκαν μπροστά από τη βρύση και τελικά οι δύο ταμπέλες απαγόρευσης χρήσης του νερού τοποθετήθηκαν σε πλατάνια.

Όπως αναφέρει το magnesianews, ο δήμαρχος αποδοκιμάστηκε έντονα και αναγκάστηκε να φύγει εντός 5 λεπτών, λέγοντας ότι αυτόν ψήφισε ο κόσμος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.Απευθυνόμενος σε ηλικιωμένες που του φώναζαν να φύγει είπε «είναι δυνατόν κυρίες να μιλάτε έτσι;» και η μία του απάντησε σε έντονο ύφος «από τις κυρίες θα το βρεις».

Δείτε το νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας:

Η ανάρτηση Μπέου

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο δήμαρχος Βόλου αναφέρει: «Και σήμερα στις Σταγιάτες σε μια ακόμη προσπάθεια να πρυτανεύσουν η λογική και η νομιμότητα. Αλλάξαμε κλειδαριές στα δημοτικά κτίρια και ενημερώσαμε τους κατοίκους ότι είναι στη διάθεση τους προς χρήση αρκεί να το ζητούν εγγράφως από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.

Όσο για το νερό τους ενημερώσαμε ότι παρά το όργιο ψεύδους και παραπληροφόρησης κανείς δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει, τους ενημερώσαμε για τελευταία φορά ότι είναι επικίνδυνο για ανθρώπινη χρήση και σε κάθε περίπτωση ας έχουν οι ίδιοι την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι τους συμβεί. Αρκετά με τους τζάμπα ήρωες και τα ψώνια της “Τέχνης και της μικροπολιτικής”», αναφέρει.

Δείτε την ανάρτηση:

Διαμάχη για το νερό των Σταγιατών

Οι ντόπιοι ζητούν με ψήφισμα να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους. Τον αγώνα τους στηρίζει και ο γνωστός καλλιτέχνης Αλκίνοος Ιωαννίδης, που μάλιστα έχει γράψει και τραγούδι για το «νερό των Σταγιατών».

Αιτία της απόφασης των κατοίκων για τη διαχείριση του νερού αποτελεί, σύμφωνα με το ψήφισμα, ότι οι Σταγιάτες αποκόπηκαν από την υδροδότησή τους από την Κρύα Βρύση, «από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες… Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών».

Το ψήφισμα που εξέδωσαν οι κάτοικοι μετά τη λαϊκή συνέλευση στους Σταγιάτες: 

«Οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση! Η μακραίωνη ιστορία του χωριού και οι παραδόσεις του είναι άρρηκτα δεμένες μαζί της. Όπως και η ζωή μας. Χωρίς την πηγή αυτή, το χωριό μας δεν θα υπήρχε. Το καθαρό της νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρει ο τόπος μας. Οι παρακάτω υπογράφοντες/ουσες κάτοικοι Σταγιατών, σήμερα Κυριακή 10-5-20 συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Σταγιατών και αποφασίσαμε τα εξής: -Θεωρούμε υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και της ζωής μας την αλλαγή της πηγής υδροδότησης του χωριού και τον αποκλεισμό των Σταγιατών από την Κρύα Βρύση, από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες. -Η Κρύα Βρύση είναι η πηγή ζωής του χωριού μας, μέρος της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και κύριο συστατικό της βιολογικής και της πολιτιστικής υπόστασης των κατοίκων. -Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών. Η αλλαγή της υδροδότησης έγινε εν αγνοία του προέδρου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Έκτοτε, δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για την αποκατάσταση του δικτύου.   »Είναι φανερό ότι δεν συμπάσχει με την αγωνία των κατοίκων και δεν μπορεί να εκφράσει τον αγώνα τους. Από σήμερα, η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού. Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης του χωριού μας από την Κρύα Βρύση. Η πηγή μας αποτελεί τον ομφάλιο λώρο των Σταγιατών, τον δεσμό μας με τη ζωή του χωριού μας, με τη φύση, την υγεία, την κοινότητα, την παράδοσή μας, με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είμαστε οργανικά, βιολογικά και πολιτιστικά δεμένοι μαζί της εδώ και 350 χρόνια. Απαιτούμε την παροχή νερού της Κρύας Βρύσης στα σπίτια μας, χωρίς χημικές παρεμβολές, όπως ορίζει ο νόμος περί χλωρίωσης για κοινότητες κάτω των 3000 κατοίκων. (Υ.Μ. 5673/4-12-57 Υγ. Διάταξη) Ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος.»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις