Με ένα άρθρο συνοδευόμενο από θεαματικές φωτογραφίες, η δημοσιογράφος Μερόπη Κοκκίνη, παρουσίαζει την περιβαλλοντική οργάνωση και το πολύτιμο έργο που κάνει για την προστασία των θαλασσών.

«Μέσα σε τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 227 τόνους απορριμμάτων, καθαρίζοντας χιλιόμετρα παραλιών και βυθών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ παράλληλα διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος». (Πηγή lifo.gr)

«Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που ανασύρουμε από τον βυθό, βέβαια, είναι τα πλαστικά μιας χρήσης και από τους παράκτιους καθαρισμούς, οι γόπες των τσιγάρων. Πιο συγκεκριμένα, έχει τύχει από μία και μόνο παραλία να έχουμε, μεταξύ των άλλων, απομακρύνει πάνω από 800 γόπες και 120 πλαστικά ποτήρια. Αυτό δείχνει ότι δεν ζούμε σε αρμονία με τη φύση, ούτε την προστατεύουμε, θεωρώντας ότι οι πράξεις μας δεν έχουν επιπτώσεις σε αυτήν» λέει η ιδρύτρια της All For Blue και χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια Υποβρύχιας Σκοποβολής, λέει στη δημοσιογράφο η Κατερίνα Τοπούζογλου

Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα της All For Blue είναι όλοι εθελοντές. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, και στον τρόπο που σχεδιάζουν και υλοποιούν όλες τους τις δράσεις και τα σεμινάρια, βρίσκονται οι αρχές του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Πιστεύουν στη δύναμη της ομάδας και τη συνεργασία. Και πιστεύουν ότι “όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα”.  Πιστεύουν στην εκπαίδευση γι᾽αυτό πριν από κάθε δράση είναι απαραίτητη η ενημέρωση. Στόχος της είναι μέσα από τα σεμινάρια να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά και να αποκτήσει ένα πιο ενεργό ρόλο απέναντι στο περιβάλλον.

«Η ομάδα μας αποτελείται από θαλάσσιους βιολόγους, γεωλόγους, περιβαλλοντολόγους, αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης και επαγγελματίες δύτες» λέει η κ. Τοπούζογλου, η οποία παράλληλα τονίζει ότι τον σημαντικότερο ρόλο στην όλη προσπάθεια παίζει η εκπαίδευση της νέας γενιάς. «Αυτό που προσπαθούμε μέσα από τις δράσεις μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, ώστε να καταλάβουν ότι το περιβάλλον είναι στα δικά τους χέρια και ότι είναι ίσως η τελευταία γενιά που έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά για τη διάσωση και προστασία των θαλασσών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις