Μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατέθεσαν οι κάτοικοι των Σταγιατών, οι οποίοι είχαν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά εναντίον του μετά από σειρά επιθετικών ενεργειών του σε βάρος τους. Στις Σταγιάτες οι κάτοικοι διαχειρίζονται μόνοι τους το νερό και μάχονται να μην επιτρέψουν  την ιδιωτικοποίηση του νερού της πηγής της Κρύας Βρύσης.

Αναλυτικά η μήνυση

«Εμείς οι κάτοικοι των Σταγιατών, που αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στο νερό της Πηγής της Κρύας Βρύσης, από την οποία υδρεύεται το χωριό μας εδώ και 350 χρόνια, ακούσαμε τελευταία πολλές φορές τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο να μας υβρίζει χυδαία, να μας συκοφαντεί, να μας απειλεί, να μας στοχοποιεί και να μας «προειδοποιεί» για πράξεις βίας που σκοπεύει να ασκήσει εναντίον μας, και για παράνομες πράξεις που θα δρομολογήσει εναντίον μας, με τη χαρακτηριστική κατακλείδα: «ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!».

Οι δηλώσεις απειλών, εκφοβισμών, οι απόπειρες εκβιασμών, οι προαναγγελίες επιδρομών και διώξεων δεν είναι ικανές να σβήσουν την αγάπη μας για τον τόπο μας ούτε να κάμψουν τον αγώνα μας για το πολύτιμο αγαθό του νερού. Και σίγουρα δεν είναι ικανές να μας κάνουν να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας και από την αξιοπρέπειά μας.

Για τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, τις απειλές και τα υπόλοιπα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος μας, σε βάρος του χωριού μας και σε βάρος του νερού της Πηγής της Κρύας Βρύσης ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καταθέτουμε την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι , μήνυση εναντίον του και θα ακολουθήσει αγωγή.

Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και ομάδα δικηγόρων, θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Βόλου όλα τα στοιχεία και θα ζητήσουμε την κατεπείγουσα ποινική δίωξη και τιμωρία του υβριστή και συκοφάντη Δημάρχου».

Χυδαίοι χαρακτηρισμοί και ύβρεις Μπέου κατά των κατοίκων

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι είχαν βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο του δημάρχου Βόλου, ο οποίος έχει καταφερθεί εναντίον τους με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο χωριό – οι κάτοικοι του οποίου τον έχουν κηρύξει «ανεπιθύμητο» –έχει έρθει σε οξεία αντιπαράθεση με παρευρισκόμενους οι οποίοι τον αποδοκίμασαν. Έχοντας μαζί του δυνάμεις της αστυνομίας και σωματοφύλακες, ο Αχιλλέας Μπέος άκρως προκλητικός απέναντι στους κατοίκους, τους έβρισε. Λίγο πριν αναχωρήσει από το χωριό κάτω από αποδοκιμασίες, επιτέθηκε φραστικά στους κατοίκους λέγοντας τους: «15 μαλάκες είσαστε».

Προηγουμένως όπως έχουν καταγγείλει οι κάτοικοι, η δημοτική αρχή με τη συνδρομή της αστυνομίας άλλαξε τις κλειδαριές στο σχολείο που λειτουργούσε ως πολιτιστικό κέντρο, αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα των κατοίκων. Ειδικότερα, αναφέρουν σε ανάρτησή τους: «Πριν λίγα λεπτά στο αυτοδιαχειριζόμενο από το χωριό, παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών, η δημοτική αρχή με την αστυνομία άλλαξαν τις κλειδαριές αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα-περιουσία των κατοίκων! Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται μέσα στον χώρο και έξω περιφρουρώντας το «σπίτι» τους. Η παρουσία όλο και περισσότερων ανθρώπων είναι απαραίτητη!».


Οι κάτοικοι αντέδρασαν στην προκλητική παρουσία του Μπέου λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος ενώ εκείνος τους έλεγε «κοπρίτες». «Είσαι άσχετος», φώναζαν στον δήμαρχο και του ζητούσαν να φύγει. «Αφήστε τον να εκτεθεί». «Όχι ο τσαμπουκάς στους Σταγιάτες, έξω ρε», του έλεγαν. «Άστε τις μαγκιές αυτές κοπρίτες», φώναζε ο δήμαρχος. «Δεν έχεις επιχειρήματα, πάρε δρόμο κοπρίτη. Άνθρωπε της νύχτας. Πάρε το σινάφι σου και φύγετε», του έλεγαν οι κάτοικοι. Το γεγονός κατέγραψαν και ανέβασαν στο διαδίκτυο κάτοικοι του χωριού.