Μια εβδομαδιαία πρωτοβουλία ξεκινάει από σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, από τον ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πέτρο Κόκκαλη, ενημέρωσης και συζήτησης για τις εξελίξεις γύρω από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ως όχημα ενάντια στις ανισότητες και την κλιματική κρίση.

Στο πρώτο on line event συζητάμε για τη στρατηγική της ΕΕ για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Climate Adaptation).

Ομιλητές:

  • Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Σταύρος Μαυρογένης, Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου για την Κλιματική Πολιτική
  • Αλεξάνδρα Τσάτσου, αρχιτέκτονας με ειδίκευση στην αστική ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.

Δείτε live

GREEN DEAL TIMES – CLIMATE ADAPTATION

GREEN DEAL TIMES – CLIMATE ADAPTATIONΣτο πρώτο on line event συζητάμε για τη στρατηγική της ΕΕ για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Climate Adaptation).Ομιλητές:Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Σταύρος Μαυρογένης, Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου για την Κλιματική Πολιτική.Αλεξάνδρα Τσάτσου, αρχιτέκτονας με ειδίκευση στην αστική ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.Μπορείτε να γράψετε τις ερωτήσεις σας στα σχόλια κάτω από τη μετάδοση.

Gepostet von Πέτρος Κόκκαλης – Petros Kokkalis am Freitag, 25. September 2020

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

25η Σεπτεμβρίου 2020 – Η βιώσιμη ανάπτυξη συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές οι οποίες αλληλοενισχύονται.

Η Ατζέντα 2030 αποτελεί την πλέον φιλόδοξη παγκόσμια συμφωνία που έχει επιτύχει ποτέ ο ΟΗΕ, καθώς είναι ένα σχέδιο δράσης για τους Ανθρώπους, τον Πλανήτη και την Ευημερία. Η Ατζέντα 2030 προωθεί την ενσωμάτωση και των τριών διαστάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης –κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική –σε όλες τις τομεακές πολιτικές, ενώ παράλληλα προάγει τη διασύνδεση και τη συνοχή των, σχετικών με τους Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), πολιτικών και νομοθετικών πλαισίων.

Η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να γίνει αντιληπτή μέσω της αντιμετώπισης προκλήσεων που αφορούν τους εξής πέντε άξονες:

  • Άνθρωποι(People),
  • Πλανήτης(Planet),
  • Ευημερία(Prosperity),
  • Ειρήνη(Peace),
  • Εταιρική Σχέση(Partnership).

Οι ΣΒΑ είναι οικουμενικοί με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το 2030. Για την υλοποίησή τους έχουν αναλάβει δεσμεύσεις όλες οι χώρες, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές εθνικές πραγματικότητες, τα επίπεδα ανάπτυξης και τις εθνικές πολιτικές και προτεραιότητες.

Με αφορμή την επέτειο της ιστορικής αυτής ημέρας, κάθε χρόνο, πολίτες, ιδρύματα και οργανισμοί, ανά τον κόσμο, καλούνται να αναλάβουν δράσεις (#ACT4SDGs) για την προώθηση των ΣΒΑ.

Σκοπός των δράσεων, είναι η κινητοποίηση των πολιτών, ώστε να επαναβεβαιώνεται η κοινή παγκόσμια δέσμευση για την επίτευξή τους. Κάθε δράση γίνεται μέρος ενός παγκοσμίου δικτύου ιδεών και στοχεύει στο να αποτελέσει παράδειγμα για όλους. (διαβάστε εδώ)