Σε φετίχ αναδεικνύεται το μαλλί για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος όχι μόνο ξοδεύει μια περιουσία για να έχει τέλεια κόμμωση, αλλά εδώ και δυο μήνες έχει βάλει λιτούς και δεμένους να αλλάξουν περιβαλλοντικό νόμο για το νερό προκειμένου να ρέει άφθονο στο ντους κατά το λούσιμο.

Ανάμεσα στα οικονομικά στοιχεία που αποκάλυψαν οι New York Times, για τις φορο-ατασθαλίες του προέδρου Τραμπ – βρίσκεται και το ποσό που χρειάστηκε για το styling των μαλλιών του, την περίοδο που εκτελούσε χρέη παρουσιαστή στο ριάλιτι σόου «The Appremtice».

Βάσει των στοιχείων, τα χρόνια που ο Τραμπ παρουσίαζε το “The Apprentice”, δήλωνε 70.000 δολάρια (δηλαδή 60.182 ευρώ) σε κόστη κομμωτηρίου.

Επίσης, δήλωσε ως επαγγελματικό έξοδο την αμοιβή 100.000 στην αγαπημένη hair stylist και μακιγιέρ της κόρης του Ιβάνκα.

«Τα μαλλιά μου πρέπει να είναι τέλεια»

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι τον Αύγουστο -όπως επισημαίνονταν και σε δημοσίευμα του Guardian– η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ντους ώστε να επιτρέπεται η αυξημένη ροή νερού, μετά από παράπονα του Ντόναλντ Τραμπ για τα μαλλιά του.

Σύμφωνα με νόμο του 1992, τα ντους στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να παράγουν περισσότερα από 2,5 γαλόνια (9,5 λίτρα) νερού ανά λεπτό. Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει αυτό το όριο να ισχύει σε κάθε ακροφύσιο του ντους, αντί για το συνολικό εξάρτημα.

Ομάδες καταναλωτών και προστασίας του περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι η προτεινόμενη χαλάρωση του συγκεκριμένου ενεργειακού νόμου είναι ανόητη, περιττή και σπάταλη.

Οι αλλαγές προτάθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας μετά από καταγγελίες του Τραμπ στον Λευκό Οίκο:. «Λοιπόν, κεφαλές ντους: κάνεις ένα ντους, δεν βγαίνει νερό. Θέλεις να πλύνεις τα χέρια σου, δεν βγαίνει νερό. Οπότε, τι κάνεις; Απλώς στέκεσαι εκεί περισσότερο ή κάνεις για περισσότερα ώρα μπάνιο; Επειδή τα μαλλιά μου – δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα δικά μου πρέπει να είναι τέλεια. Τέλεια», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Άντριου Ντελάσκι, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εξοικονόμησης ενέργειας Appliance Standards Awareness Project, χαρακτήρισε την πρόταση «ανόητη». Με τέσσερα, πέντε ή περισσότερα ακροφύσια, «θα μπορούσατε να έχετε 10, 15 γαλόνια ανά λεπτό να εκτοξεύονται από την κεφαλή του ντους, κυριολεκτικά πιθανώς να σας ξεβράζει έξω από το μπάνιο», σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Αν ο πρόεδρος χρειάζεται βοήθεια για να βρει ένα καλό ντους, μπορούμε να του υποδείξουμε κάποιους καταπληκτικούς ιστότοπους, που βοηθούν στην επιλογή μιας καλής κεφαλής ντους που παρέχει ένα έντονο μούσκεμα και ένα καλό ντους», πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, αντιπρόεδρος της οργάνωσης συνηγορίας Consumer Reports, δήλωσε ότι τα ντους στις ΗΠΑ «επιτυγχάνουν ήδη υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών», εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα.