Πρόκειται για το νησάκι West Ballenas. Ο φορέας BC Parks Foundation, έχει στη διάθεσή του μόνο λίγες ημέρες για να συγκεντρώσει το κονδύλι και να αγοράσει το μικρό νησί, που θα πωληθεί στις 17 Νοεμβρίου. Οι ακτιβιστές βρίσκονται περίπου 122.000 δολάρια μακριά από τον στόχο τους. Μιλώντας στο CNN, ο Andy Day, του BC Parks Foundation ανέφερε πως το νησί έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο πλούσια σε βιοποικιλότητα μέρη στην Θάλασσα Salish της περιοχής British Columbia και από τα πιο απειλούμενα και πρόσθεσε πως μετά την πώλησή του θα “τεμαχιστεί” και θα ανοικοδομηθεί. Από την πλευρά τους οι ακτιβιστές θέλουν να δημιουργήσουν ένα δημόσιο πάρκο που θα λειτουργεί και ως ερευνητικό κέντρο για περιβαλλοντικά θέματα.

Η έκκληση για τα χρήματα

“𝙀𝙫𝙚𝙧𝙮𝙤𝙣𝙚 𝙜𝙚𝙩𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙖𝙢𝙚 𝙛𝙚𝙚𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙛 𝙙𝙤𝙞𝙣𝙜 𝙨𝙤𝙢𝙚𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 … 𝙤𝙛 𝙜𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙖𝙘𝙠 𝙩𝙤 𝘽.𝘾.”

Help protect West Ballenas Island…

Posted by BC Parks Foundation on Monday, November 9, 2020

“Είναι ένα τέλειο μέρος για εξερεύνηση και για κανό, θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να έρθουνν σε επαφή με τη φύση, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα προστατεύεται επαρκώς, γιατί εκεί υπάρχουν απειλούμενα είδη” προσθέτει ο ίδιος. Το άρθρο αναφέρει πως στο νησί βρίσκονται πολλά απειλούμενα είδη χλωρίδας και ότι είναι καταφύγιο πολλών απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και άλλων ζώων. Οι δωρεές που έχουν συγκεντρώσει κυμαίνονται από πολύ μικρές ως και αρκετά γενναιόδωρες. “Θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να συνεισφέρει και να γίνει μέλος ενός κινήματος που θα φέρει ένα αποτέλεσμα” συμπλήρωσε ο Day.

Σύμφωνα με το CNN, είναι η δεύτερη φορά που η οργάνωση προσπαθεί να αγοράσει γη για να την σώσει. Η πρώτη ήταν όταν αγόρασαν το νησί Princess Louisa, 2.000 εκταρίων, που είναι γνωστό για τους γκρεμούς και το σημαντικό του οικοσύστημα, με απειλούμενα είδη ζώων. Η οργάνωση είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μέσω δωρεών 3 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγους μήνες, το 2019. Τελικά αγόρασαν το νησί και το έκαναν προστατευόμενο  πάρκο.

Με πληροφορίες από το CNN

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις