Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, από το Σίδνεϋ έως την Αθήνα, κατέβασαν τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες για την προστασία του πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο τίμησαν την «Ώρα της Γης», μια παγκόσμια περιβαλλοντική δράση, σε μία κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Στη χώρα μας, τα φώτα έσβησαν για μία ώρα, σε κορυφαία μνημεία και τοπόσημα, όπως στην Ακρόπολη, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο, στον Λευκό Πύργο και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης συμμετείχε και η Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο έσβησαν συμβολικά από τις 20:30 έως τις 21:30. «H αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter με την ευκαιρία της παγκόσμιας συμβολικής δράσης της WWF Greece για την προστασία του περιβάλλοντος «Η ώρα της Γης», στην οποία συμμετέχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Κυρία Σακελλαροπούλου: «Κάνε μια νέα αρχή!». Συμμετέχουμε στην παγκόσμια συμβολική δράση της @WWFGreece για την προστασία του περιβάλλοντος «Η Ώρα της Γης» και σβήνουμε τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου για μια ώρα. Η αντιμετώπιση της κλίματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας. #Connect2Earth #EarthHour


Σβηστά τα φώτα στην Ακρόπολη:

Σβηστά τα φώτα στη Βουλή:

Σκοτάδι στο Προεδρικό Μέγαρο:

Σβηστά φώτα στο δημαρχείο της οδού Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας:

Έσβησαν τα φώτα και στο μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Κοτζιά:

«Τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη θα γίνει παγκόσμια συνδιάσκεψη για το κλίμα και γι΄αυτό θα κατεβάσουν τον διακόπτη εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 100 χώρες στον πλανήτη για να στείλουν το μήνυμα ότι η προστασία του πλανήτη είναι μια κοινωνική διεκδίκηση», τόνισε ο εκπρόσωπος της WWF Ιάσονας Κάντας.


«Όταν αποψιλώνουμε τα δάση και καταστρέφουμε τα φυσικά οικοσυστήματα, είμαστε εκτεθειμένοι σε ιους και βακτήρια. Η φύση ισορροπεί όταν δεν τη διαταράσσουμε», προσθέτει.


Φέτος, με τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, η παγκόσμια δράση επικεντρώνεται στην υγεία του πλανήτη που είναι άρρηκτα δεμένη με την υγεία του κάθε ατόμου ξεχωριστά. H Ώρα της Γης που διοργανώνεται από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, και από το 2009 συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις