Με καλό καιρό ξεκίνησε η εβδομάδα, ωστόσο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν διήμερη κακοκαιρία και στη συνέχεια Σαββατοκύριακο με ήλιο και 25 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης και Πάττυ Σπηλιωτοπούλου αλλά και το meteo εκτιμούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 να ανεβαίνουν ξανά, ενώ εκτίναξη αναμένεται το Σάββατο.

Σάκης Αρναούτογλου

Την Τρίτη ιδιαίτερα δυνατός θα είναι ο αέρας στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ από την Τετάρτη ο καιρός θα κρυώσει περισσότερο, κυρίως από το ύψος της Πιερίας και κάτω και κυρίως στα νότια της χώρας. Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα φέρει βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και ενισχυμένο βοριά.

Όπως λέει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ 3, την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού με ήλιο ενώ το Σάββατο φαίνεται να ξεκινά και κυλά με αρκετή ηλιοφάνεια και εκτίναξη του υδραργύρου πάνω από 20 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύντομο χειμωνιάτικο σκηνικό αύριο και μεθαύριο μέχρι την Πέμπτη προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από το μεσημέρι της Πέμπτης θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή θα προσεγγίσουμε τους 24 ή και 25 βαθμούς Κελσίου.

Έρχεται όμως και αφρικανική σκόνη.

Πάττυ Σπηλιωτοπούλου

Για τη διήμερη κακοκαιρία σήμερα και αύριο ενημερώνει και η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου. Σύμφωνα με την ίδια, αιτία της κακοκαιρίας είναι ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής πάνω από την Κεντρική Ευρώπη, που κατεβάζει μια διαταραχή από την Ουκρανία η οποία παρόλα αυτά μας έρχεται από τα νοτιοδυτικά, φέρνοντας μαζί ψυχρές αέριες μάζες που θα ρίξουν πρόσκαιρα, αλλά αισθητά τη θερμοκρασία αύριο.

Μετά την εξπρές κακοκαιρία πάντως, ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι ήδη από τα μισά της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα κάνει και αρκετή ζέστη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αισθητά την Παρασκευή και το Σάββατο πιθανώς να φτάνει ή να ξεπερνά τοπικά και τους 25 βαθμούς.

METEO

Μεταβολή του καιρού το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη με έντονα φαινόμενα στα νότια και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο προβλέπει και το meteo.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, το βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις

Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της  Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις