Εντυπωσιακά χαμηλές τιμές υγρασίας εντοπίζει ο Σάκης Αρναούτογλου στα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών και συστήνει προσοχή για τον καιρό σήμερα.

«Τα 134 χιλ/ώρα,ήτοι τα 12-13 μποφόρ, έφτασαν οι ριπές του νοτιά νωρίς το πρωί σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του αστεροσκοπείου Αθηνών στον οικισμό Φινοκαλιά του νομού Λασιθίου στην Κρήτη! Ελπίζω να μην είχαμε προβλήματα! Θέλει προσοχή σήμερα» γράφει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 σε μία από τις σημερινές του αναρτήσεις.

Σε άλλη ανάρτηση υπογραμμίζει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στην Κρήτη:

«8:00 το πρωί και ο υδράργυρος στα Φαλάσαρνα Χανίων άγγιξε και τους 29 βαθμούς Κελσίου με εντυπωσιακά χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα στην Κρήτη και γενικά στα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου».

Και κλείνει:

«Άνοδο 13 βαθμών Κελσίου μέσα σε τέσσερις μόνο ώρες, κι αυτό μέσα στη νύχτα, σημείωσε ο υδράργυρος στον Αλικιανό Χανίων σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς από τους 14 βαθμούς Κελσίου στις 02:00 εκτινάχθηκε στους 27 βαθμούς στις 06:00 το πρωί!! Απίστευτο τι μπορεί να κάνει ο θερμός νοτιάς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις