Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, ο καιρός δείχνει να έχει τις δικές του «άγριες» διαθέσεις καθώς ήδη εκδηλώθηκαν τα πρώτα έντονα φαινόμενα σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ έπεται και συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος -κυρίως στα βόρεια- και μέχρι και τα τέλη της επόμενης βδομάδας αναμένεται να επηρεάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Η κακοκαιρία θα κλιμακώνεται όσο θα περνούν οι ημέρες και θα επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερα τμήματα της ελληνικής επικράτειας.

Στην Αταλάντη Φθιώτιδας είχαμε μεταβολή του καιρού. Έντονα φαινόμενα έπληξαν την περιοχή και ο δυνατός αέρας δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Άνοιξαν οι ουρανοί σε Κοζάνη και Βελβεντό

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή της στη Βόρεια Ελλάδα με σφοδρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση να πλήττει το μεσημέρι την Κοζάνη αλλά και το Βελβεντό.

Οι ουρανοί της Κοζάνης «άνοιξαν» κυριολεκτικά, ενώ το χαλάζι κάλυψε πεζοδρόμια και χωράφια με καλλιέργειες.

Η καταιγίδα ήταν σφοδρή με πολύ αέρα, ενώ η χαλαζόπτωση ολιγόλεπτη, με το χαλάζι σε μέγεθος στραγαλιού.

Επιδείνωση της κακοκαιρίας

Την Τρίτη, τις μεσημβρινές ώρες, αλλά και μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές θα βγάλει καταιγιδο-σύννεφα ή μπόρες, σύννεφα που θα φέρουν και κάποιες βροχές, μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες – που δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο και χαλάζι.

Υπάρχει η πιθανότητα κάποιες πιο τοπικές μπόρες να φθάσουν και στην νοτιοανατολική Στερεά, ίσως και στα πιο νοτιοανατολικά τμήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Τρίτη 8 Ιουνίου καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι μετά το μεσημέρι, ενώ στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τα βόρεια τμήματα της Αττικής. Ακολουθεί ο προγνωστικός χάρτης βροχών/καταιγίδων για το τρίωρο 12:00-15:00 της Τρίτης.

Αναμένεται εξάπλωση

Ακόμα πιο έντονη αστάθεια θα έχουμε την Τετάρτη. Αυτήν τη φορά, εκτός από τα κεντρικά και τα βόρεια, θα επηρεαστούν και τα δυτικά νησιωτικά και παράκτια τμήματα, αλλά και οι υπόλοιπες νότιες ηπειρωτικές περιοχές, όπως η Στερεά και η Πελοπόννησος.

Μαζί με την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, λοιπόν, θα έχουν μπόρες και καταιγίδες, κατά πάσα πιθανότητα ισχυρές, συνοδευόμενες από ισχυρό άνεμο, ίσως και από χαλάζι.

Η κακοκαιρία δεν αποκλείεται να κρατήσει ως την επόμενη Τρίτη, 15 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις