Για κακοποίηση αλόγου συνελήφθη ένας άνδρας στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ του επιβλήθηκε το ανώτερο διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.300 ευρώ. Το άλογο βρέθηκε υποσιτισμένο, δεμένο σε δέντρο και κακοποιημένο, με αιμορραγία και μόλυνση στα άκρα, ενώ έλειπε ολόκληρη η οπλή του.

Το περιστατικό έφερε στο φως το φιλοζωϊκό σωματείο «Ζωοφόρος» μέλη του οποίου μετέβησαν στο σημείο με τον κτηνίατρο Στέλιο Πηρουνάκη προκειμένου να περιθάλψουν το άτυχο ζώο.

«Έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο. Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί το λεγόμενο ”παστούρωμα”», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ζωφόρου.

Αφού περιποιήθηκαν τα τραύματα του αλόγου, η ηλικία του οποίου είναι περίπου στα 10 χρόνια, προχώρησαν σε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ του επιβλήθηκε και υψηλότατο διοικητικό πρόστιμο.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (flashnews.gr)

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο σύλλογος ”Ζωοφόρος”, «μαζί μας πάντα ο κτηνίατρος κ. Πηρουνάκης δίνει τις πρώτες βοήθειες στο ζώο και υποστηρίζει το τραύμα με ενέσεις κλπ για να ανακουφιστεί από τους πόνους. Το άλογο αν και κακοποιημένο ήταν πολύ συνεργάσιμο με ένα βλέμμα πόνου και φόβου μαζί που ραγίζει την καρδιά. Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη. Βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη. Με ειδικό τρέιλερ το άλογο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να το φροντίσουμε σωστά.

To πρόστιμο που βεβαιώθηκε στον ιδιοκτήτη είναι 30.300 ευρώ. Εδώ ξεκινάει ο αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές του κορμιού άλλα και της ψυχής του αλόγου. Θα χρειαστούμε την δική σας βοήθεια την βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας στήριξη. Ας του δώσουμε μια ελπίδα να γιατρευτεί εξωτερικά κι εσωτερικά. Ας του δείξουμε την άλλη πλευρά αυτή που δεν γνώρισε, την πλευρά της φροντίδας και της αγάπης. Αυτό που μας συγκλόνισε όμως είναι ότι όταν μπήκε στο τρέιλερ μας κοίταζε και έβγαζε ήχους σαν να κατάλαβε ότι τώρα όλα θα πάνε καλά. Με αγάπη. Αυτή την αγάπη που κάνει θαύματα. Τα ζώα είναι πλήρως συναισθανόμενα όντα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις