Σε ολονύκτια επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, 14 Ιουλίου 201, στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται ακόμα στο σημείο. Η πυρκαγιά έκαψε, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, 90 στρέμματα δασικής έκτασης. Εκδηλώθηκε σε σημείο βόρεια του Αγίου Παύλου και κοντά στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κινήθηκε με μέτωπο το «Φιλίππειο». Ενδεικτικό είναι ότι κατά την επιχείρηση πυρόσβεσης, το ξενοδοχείο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς στον πυρήνα του δάσους. Στη μάχη με τις φλόγες χρησιμοποιήθηκε και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200.

Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις