Οι υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στη Γερμανία τονίζουν ότι θέλει μεγάλη προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα σχολιάζοντας την απίστευτη τραγωδία με τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες να έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων σε δύο κρατίδια: τη Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία και τη Ρηνανία – Παλατινάτο.

Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς δεκάδες άτομα αγνοούνται. Για την Γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε, οι αρχές θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες στο μέλλον για να αντιμετωπίσουν ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Η κλιματική αλλαγή έφτασε στη Γερμανία. Τα γεγονότα δείχνουν τη δύναμη με την οποία οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μπορούν να μας επηρεάσουν όλους», επισημαίνει.

«Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έπληξαν σοβαρά τη χώρα μας. Οι σκέψεις μου σήμερα είναι με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που έχασαν τα σπίτια τους ή ακόμα και τους συγγενείς τους… Τώρα είναι η ώρα για αλληλεγγύη και βοήθεια», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ έκανε λόγο για «τραγωδία», το μέγεθος της οποίος έπιασε στον… ύπνο τους ειδικούς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι το μέγεθος της καταστροφής στη δυτική Γερμανία δεν είχε προβλεφθεί από τους ειδικούς. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Τώρα είναι η ώρα των σωστικών συνεργείων και της αλληλεγγύης. Αυτή την ώρα, οι διασώστες ξεπερνούν τον εαυτό τους και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις