Ολονύχτια μάχη δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής. Μέχρι και αργά τη νύχτα το επίκεντρο της φωτιάς εντοπίζεται κοντά στο χωριό Ψίνθος. Νωρίτερα εκκενώθηκαν επίσης τα χωριά Δαμαριά, Μαριτσά, η κοιλάδα των Πεταλούδων και το Στρατόπεδο Καλαμώνα.

Την ίδια ώρα γίνεται τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί, Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το πρόβλημα προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές.

Αργά το βράδυ της Κυριακής αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 48 πυροσβέστες με 12 οχήματα για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Μήνυμα από 112

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο. Το απόγευμα της Κυριακής εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ψίνθου να εκκενώσουν το χωριό. Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων, η οποία κινδυνεύει άμεσα καταστρέφοντας ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της. Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να σωθεί η Κοιλάδα των Πεταλούδων η οποία κινδυνεύει άμεσα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι των Μαριτσών και της Δαματριάς, σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τους οικισμούς.

Το μέγεθος της φωτιάς είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν περιοχές στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι Αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού.

Από το απόγευμα έχει διακοπεί το ρεύμα σε πολλές περιοχές του νησιού. Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, 3 γραμμές εναερίων καλωδίων στη Σορωνή υπέστησαν καταστροφές, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν λειτουργεί ώστε να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Συνεργεία αυτή την ώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Επιπλέον προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από τη φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Πύρινα μέτωπα σε Αγρίνιο και Σουφλί

Αγρίνιο: Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά

Μεγάλη φωτιά στο Αγρίνιο ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής με την πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Σουφλί

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και γύρω από το χωριό Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, απειλώντας σπίτια αν και το χωριό δεν είναι κατοικήσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς,

Η πυροσβεστική ζήτησε την βοήθεια εναέριων μέσων, ενώ μηχανήματα του Δήμου είναι στη διάθεση όσων επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι κάτοικοι που βρίσκονταν στο χωριό αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και αυτή τη στιγμή οδεύουν προς το χωριό Δαδιά.

Στο Σουφλί μάχη με τις φλόγες δίνουν 57 με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις