Για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών, κάνει λόγο σε ανάρτηση στο twitter η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ σημειώνει ότι είχε προβλέψει έγκαιρα το φαινόμενο και το είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνο.

Ολόκληρη η ανάρτηση της ΕΜΥ έχει ως εξής: «Δεδομένου ότι το κύμα ζέστης έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και θα κρατήσει μέχρι Παρασκευή με διάρκεια 11 ημερών, θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Η ΕΜΥ προέβλεψε έγκαιρα το φαινόμενο και το χαρακτήρισε άμεσα ως Επικίνδυνο».

Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Ακραίες καιρικές συνθήκες καύσωνα για πολλές μέρες, καθώς το κύμα ζέστης επελαύνει σε ολόκληρη τη χώρα. Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου για το πότε θα πέσει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3, αύριο Τρίτη, η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 41 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ωστόσο θα ανέβει εκ νέου από την επόμενη εβδομάδα και θα ξαναπέσει σταδιακά, μέχρι να φτάσει τα φυσιολογικά επίπεδα από τις 13 Αυγούστου και μετά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις