Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επαληθεύτηκαν για κακοκαιρία με τοπικούς όμβρους στην κεντρική ηπειρωτική χώρα, που συνοδεύονται από καταιγίδες, ακόμη και από χαλάζι. Ενδεικτικά είναι τα φαινόμενα στη Φθιώτιδα και την Καβάλα.

Τη χώρα πλήττουν ήδη καταιγίδες, όπως προέβλεψε το meteo.gr αλλά και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ στην Αθήνα έχει έντονη συννεφιά και ακούγονται κεραυνοί. Στο Πέραμα έχει ισχυρή βροχή ενώ ψιχαλίζει στα Βίλια Αττικής.

Οπως προβλέπει το meteo.gr, η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη καταιγίδων το πρωί της Πέμπτης 12/08. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης 12/08.

Χαλάζι στη Φθιώτιδα

Χαλαζόπτωση έπληξε τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα αρκετούς οικισμούς γύρω από την Οίτη -από τη βορειοδυτική πλευρά της, φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι, στην Παύλιανη.

Τα βίντεο της ιστοσελίδας lamiareport.gr είναι από το χαλάζι που έριξε -σε μικρό βαθμό- σε Συκά Υπάτης και Παύλιανη.

Χαλαζόπτωση στη Συκά Υπάτης:

Στην Καβάλα… άσπρισαν οι δρόμοι από το χαλάζι. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, το χαλάζι πλήττει ακόμα και σημεία στο κέντρο της πόλης, ενώ έχουν αναφερθεί και στιγμιαίες διακοπές ρεύματος.

Η χαλαζόπτωση, σε συνδυασμό με τη δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Σημειώνεται πως χαλάζι έπεσε και χθες, Τρίτη, στην Καβάλα και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκλήθηκαν ζημίες σε ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και σε αυτοκίνητα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του GRTimes.gr:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις