Αρναούτογλου πρόγνωση καιρού: Οι αλκυονίδες ημέρες φθάνουν στο τέλος τους, καθώς, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο καιρός γίνεται πιο χειμωνιάτικος, με βροχές και χιόνια.

«Από την ερχόμενη Παρασκευή και σταδιακά, η ανοιξιάτικη φάση του καιρού των τελευταίων ημερών φτάνει στο τέλος της», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «αλλάζει ο καιρός σταδιακά αρκετά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι – απόγευμα της Παρασκευής οι όποιες βροχές της δυτικής Ελλάδας θα περπατήσουν ανατολικότερα.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως «δεν είναι μόνο στην Ελλάδα όπου ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει με χαρακτηριστική την απουσία χιονοπτώσεων ακόμα και στα βουνά εδώ και μέρες! Ανάλογες καιρικές συνθήκες επικρατούν και σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης εκτός της Σκανδιναβίας!

Μια σύγκριση από την κοιλάδα Kalser στην αυστριακές Άλπεις δείχνει ένα φανταστικό χειμερινό τοπίο στα τέλη Νοεμβρίου σε αντίθεση με τις τελευταίες ημέρες όπου χιόνι συναντά κανείς από το υψόμετρο των 2000 μέτρων και πάνω.

Από την ερχόμενη βδομάδα όμως η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική με τα χιονοδρομικά μας κέντρα να δέχονται ιδιαίτερα αξιόλογες χιονοπτώσεις και πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού!».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις