5 εβδομάδες έχουν περάσει από τη στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής Μετεώρων Πολίχνης άκουσαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας έναν «περίεργο» δυνατό θόρυβο από τα βάθη της γης, απροσδιορίστου προελεύσεως. Από εκείνη τη βραδιά, ο ήχος συνεχώς δυναμώνει, όπως και η αγωνία των κατοίκων που ζητούν απαντήσεις.

Ο προβληματισμός εντείνεται και από το γεγονός ότι παρά τις έρευνες του Δήμου, της ΕΥΑΘ και του γεωλογικού τμήματος του ΑΠΘ, δεν έχει βρεθεί ακόμη η πηγή του.

Τα παράπονα των κατοίκων προς τους αρμόδιους φορείς άρχισαν όταν διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος ήχος δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ. Διαπιστώθηκε δε, ότι ο θόρυβος είναι πιο έντονος σε συγκεκριμένα τρία σημεία:

  • Στο Υδραγωγείο της περιοχής
  • και στις διασταυρώσεις των δρόμων, Ακροπόλεως με Κηφισίας και Κηφισίας με Καλαμπάκας.

Όσο περνούσαν, όμως, οι εβδομάδες και λύση δεν βρισκόταν, δεκάδες κάτοικοι έβγαιναν μετά τη 1 το βράδυ στους δρόμους της περιοχής για να ακούσουν το περίεργο φαινόμενο. Πλέον, διανύουμε την έκτη εβδομάδα και κανείς από τους αρμόδιους δεν μπορεί να πει με ακρίβεια από πού προέρχεται ο ήχος, σε τι οφείλεται και πώς θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Λέκκας: Πιθανότερο σενάριο τα ανθρωπογενή αίτια

Μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για ήχο που προκαλείται από ανθρώπινο χέρι και όχι από φυσικό φαινόμενο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις