Την προσοχή όλων για τον καιρό εφιστά ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στα social media. Επισημαίνει ότι τις επόμενες ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το απότομο λιώσιμο χιονιού που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα», ειδικά στα χαμηλά υψόμετρα.

Το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην απότομη συσσώρευση υδάτων. Ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά μάλιστα τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων στις περιοχές όπου έπεσε πολύ χιόνι.

Αναφέρει επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα (2-4 Φεβρουαρίου) αναμένονται νέες ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες όμως θα είναι σχεδόν «αδιάφορες» και αμέσως μετά αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή το επόμενο 24ωρο απο το απότομο λιώσιμο χιονιού σε χαμηλά υψόμετρα!

Αναγκαίος είναι κατά την ταπεινή γνώμη μου ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περιοχές όπου χιόνισε πολύ, καθώς το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην απότομη συσσώρευση υδάτων κατά τόπους, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη κλίση!

Μετά την αλλαγή του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κύριακο, πολύ πιο light, έως και σχεδόν αδιάφορη θα έλεγα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, δείχνει η νέα “κατεβασιά” ψυχρών αερίων μαζών μεταξύ 2 και 4 Φλεβάρη!! Από κει και μετά υπάρχουν ενδείξεις για μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φόβοι για πλημμύρες στην Αττική

Από την πλευρά του, την προσοχή πολιτών και κρατικού μηχανισμού για το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ζητά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης καθώς μια νέα κακοκαιρία θα εκδηλωθεί στη χώρα μας.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στην Αττική και μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με πλημμυρικά φαινόμενα από τα χιόνια που θα λιώσουν απότομα, ενώ στα ορεινά του νομού όπως για παράδειγμα στα Βίλια θα έχουμε και πάλι πυκνή χιονόπτωση σε μέρη που το χιόνι ήδη ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο!

Χιόνια θα έχουμε επίσης στην κεντρική Στερεά ακόμη και στα πεδινά και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και στα ορεινά του εσωτερικού κορμού της Πελοποννήσου. Κυριακή και Δευτέρα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού.

Μέχρι τότε σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν περιμένουμε κάτι αξιόλογο καιρικά. Σήμερα μόνο κάποια χιόνια θα πέσουν στην περιοχή της Κρήτης αλλά σιγά-σιγά και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία σήμερα δειλά-δειλά να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές και αύριο Παρασκευή τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Η αύξηση της θερμοκρασίας ωστόσο δεν φαίνεται να βοηθά και πολύ με τα χιόνια. Όπως εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης «δύσκολα θα λιώσει το χιόνι, έχουμε κοντά στο έδαφος πιο χαμηλές θερμοκρασίες και το στρωμένο χιόνι ανακλά την ακτινοβολία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις